---
Altitude Software verwerft 14 miljoen euro tijdens nieuwe financieringsronde

---
Succesvol afgeronde investeringsronde geleid door privaat aandelenfonds, e-Millennium1, en bevat ondermeer bestaande aandeelhouders
Brussel, 05/15/2002

Altitude Software, wereldwijd een belangrijke ontwikkelaar van technologie voor contactcenters (uCI), rondt vandaag met succes een investeringsronde af. De onderneming verwerft 14 miljoen euro via zowel nieuwe als bestaande investeerders. De hoofdinvesteerder is het e-Millennium1-fonds gevolgd door de bestaande aandeelhouders, BPI; Fogeca.com; Intel Capital; Insight Venture Partners; Nesbic CTE Funds; Sonae Group; en Totta Finance. Verdere financiële werden niet vrijgegeven.Nesbic CTE Funds, Intel Corporation, BPI, Insight Capital Partners, Totta Finance, Sonae Group, and Fogeca.com.

e-Millennium1 is een toonaangevende venture capital / privaat aandelenfonds dat zich hoofdzakelijk concentreert op telecom, media en technologische sectoren. Het fonds verrijkt Altitude Software met een diepgaande kennis over verscheidene Europese markten en een gerenommeerd netwerk van financiële en technologisch georiënteerde investeerders zoals Beisheim Holding, BPI, Deutsche Bank AG, La Caixa and SAP AG.

"Altitude Software levert uitstekende oplossingen voor contactcenters. Zelfs in het jaar 2001, toen de economische terugslag het kaf van het koren scheidde, vergrootte Altitude wereldwijd zijn klantenbasis, verstevigde zijn partnernetwerk en zette bovendien zijn bedrijfsontwikkelingen verder", aldus Carlos Quintas, CEO van Altitude Software. "We structureerden onze onderneming om tegemoet te komen aan de marktvoorwaarden. Nu bouwen we aan een toekomst gefundeerd door zelfstandige groei. De nieuwe financiële middelen staan ons toe de basis te leggen voor een langdurige expansie en een verdere uitbreiding van onze klantenbasis en partnernetwerk."

In 2001 consolideerde Altitude Software haar financiële positie en bereikte bijna een operationele break-even. Een jaar later, en desondanks extreme bedrijfsconditiesprojections heeft het bedrijf meerdere nieuwe klanten en samenwerkingsakkoorden met partners verworven. Het betreft nieuwe klanten zoals Credit Agricole, SITEL, Burda, Santander Central Hispano en samenwerkingen met ondermeer Crane (in het VK), MCI Worldcom (in de VS) en 3D Networks (in Azië).

"We werken reeds verscheidene maanden met Altitude Software samen. We hebben hun productaanbod, prestaties en bedrijfsindicatoren bekeken en hun klanten en partners geïnterviewd", zegt Dr. Steffen Lehmann, partner van e-millennium1. "We zijn ervan overtuigd dat Altitude Software niet alleen een stevige klantenbasis en partnernetwerk heeft maar eveneens gepositioneerd is om een aanspraakmakende speller te worden op de snelgroeiende markt voor beheer van klantinteractie en oplossingen voor contactcenters."

---
END

---
Over Altitude Software
Altitude Software (www.altitude.com) is een private onderneming met verscheidene investeerders zoals Intel, Insight Capital Partners, Nesbic, BNP Paribas en Hicks Muse. De onderneming is een wereldwijde softwareproducent van contactcenter-oplossingen. Het paradepaardje van de onderneming heet Unified Customer Interaction - (uCI). Altitude Software werd opgericht in 1995 en heeft verspreid over de wereld meer dan 400 klanten van alle maten. Het bedrijf heeft 17 filialen in 14 landen.

Over Altitude uCI
Altitude's uCI is een kant-en-klare,
structuuronafhankelijke oplossing met support voor zowel voice (inkomende en uitgaande gesprekken), IVR (interactive voice response system), e-mail, fax, enz. uCI beheert en verbetert klantenrelaties in alle mogelijke vormen van contact centers voor KMO's tot en met grote multinationals. De oplossing is een kostenbesparende beheertoepassing, ontwikkeld om de productiviteit van een contact center te doen toenemen. UCI is makkelijk integreerbaar, met zowel front end- als back end-systemen. Zo wordt in een mum van tijd return on investment bereikt.

Over e-millennium1
e-millennium1 is a venture capital/privaat aandelenfonds dat zich vooral concentreren op telecom, media and technologische industrieën industries. Het volume van het fonds loopt op tot 210 miljoen euro.
e-millennium1 investeert in ondernemingen die een bedrijfsplan kunnen voorleggen waarbij de focus ligt op expansie in een latere fase. e-millennium1 bestaat uit een unieke reeks gevestigde en kapitaalkrachtige investeerders zoals Beisheim Holding, BPI, Deutsche Bank AG, La Caixa en SAP AG.

Contactinformatie:
e-millennium1 fund
Dr. Nicolas Himmelmann
Investment Manager
Tel.: +49 89 24 29 59 - 0
Fax: +49 89 24 29 59 - 26
nicolas.himmelmann@e-millennium1.com