Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-05-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.40 uur) Woensdag 14 mei 2002

Geleen: doorgereden na aanrijdingen:
Dinsdag 14 mei kreeg de politie rond 14.00 uur een melding binnen van een automobilist die op de Maaslaan in Geleen een aanrijding met twee geparkeerde personenautos had veroorzaakt en daarna van de ongevalsplek was gereden. De politie begaf zich ter plaatse, waar met enkele betrokkenen en getuigen werd gesproken. Men gaf aan dat de bestuurder van de auto mogelijk onder invloed verkeerde. Bij een buurtonderzoek werd de auto verlaten aangetroffen. Op de De Ruyterweg zag de politiepatrouille een man zwalkend over de stoep lopen. De getuige herkende dat dit de automobilist was. Hierop werd de man, een 28-jarige man Nuth, die uiterlijke kenmerken vertoonde van drugsgebruik, aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man bleek zwaar onder de invloed van verdovende middelen. Hij weigerde echter medewerking aan een bloedproef en bleef ondanks herhaald bevel tot deelname aan de proef weigeren. Dit kwam hem op een proces verbaal te staan. Onderzoek wees uit dat de auto waarmee de inwoner van Nuth de aanrijdingen had veroorzaakt op 7 mei te Geleen gestolen was. Op de plek van de diefstal werd destijds een andere gestolen auto achtergelaten. De zaak werd overgedragen aan de recherche Geleen. Deze stelt een onderzoek in naar de man.

Born: rijden onder invloed alcohol
Naar aanleiding van een telefoontje van een weggebruiker die achter een vermoedelijk dronken automobilist aanreed stelde de politie dinsdagavond 14 mei meteen een onderzoek in. Op de Rijksweg in Born kon de politie de betreffende auto achterhalen en de bestuurder controleren. Nadat bleek dat de automobilist gedronken had werd hij omstreeks 22.40 uur aangehouden.
Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze wees een promillage van ruim
1,2 aan. Tegen de 31 jarige automobilist uit Baarlo werd proces verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Born: joyrijden met vorkheftruck:
Woensdag 15 mei omstreeks 07.00 uur kreeg de politie melding van vernielingen op een bouwterrein aan de Holtum Noordweg in Born. De vernielingen waren aangericht in de nacht van dinsdag op woensdag door het joyrijden in een in aanbouw zijnde hal die geleegd werd met een vorkheftruck en enkele hoogwerkers (mobiele liften voor werkzaamheden aan het plafond).
Daarbij werd gebotst tegen verschillende materialen en voertuigen die op het terrein aanwezig waren. Materialen werden in hun bevestigingsplaats vernield of onbruikbaar door deze botsingen. Beschadigd werden onder andere goten, buizen voor de sprinkler-installatie, stenen en profielen voor systeemwanden. De voertuigen, die na het joyriden achtergelaten werden op het bouwterrein, hadden eveneens grote schade opgelopen. Door de beschadigingen heeft de bouw vertraging opgelopen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.