Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-05-2002 2e Persbericht 15 mei 2002

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
In een schuur bij een woning aan de Joost de Momperstraat heeft de politie woensdagmorgen om 9.30 uur een hennepkwekerij ontmanteld. De 50-jarige bewoner had in de schuur een kwekerij met 363 hennepplanten. De planten en de apparatuur van de kwekerij is in beslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto gestolen na insluiping in woning
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een insluiper kans gezien een woning binnen te dringen aan de Agaatstraat in Helmond. De man klom over de schutting en wist via de niet afgesloten tuindeuren binnen te komen. De dader maakte twee portemonnees met geld rijbewijzen, een gsm en de autopapieren buit. De insluiper nam bovendien de auto van de bewoners, een Volkswagen Golf met het kenteken YY-22-TS, mee.

Helmond: Oude eiken vernield
In de Swalmstraat in Helmond heeft een onbekende twee inlandse eiken vernield. De eiken zijn ongeveer 70 tot 75 jaar oud. De dader heeft bij beide bomen een ring van zon 3 cm diep in de stam gezaagd. Vermoedelijk is dit met een handzaag gebeurd. Of de bomen deze handeling overleven is nog niet bekend. De bomen vertegenwoordigen een waarde van ongeveer 4500 euro per stuk. De politie van Helmond is op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de plaatselijke buurtbrigadier. Tel. 0900-8844.

Best: Vier gewonden bij verkeersongeval
Woensdagmorgen om 7.00 uur zijn vier mensen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Aarlesweg in Best. Een 29-jarige man uit Sint Oedenrode kwam met zijn auto vermoedelijk na een bocht te veel naar rechts en reed frontaal tegen een auto bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Schijndel. De vrouw liep hoofdletsel op en is naar het Catharina ziekenhuis gebracht. Een 60-jarige passagier, eveneens afkomstig uit Schijndel, die bij haar in de auto zat is met hoofdletsel naar het Carlolus ziekenhuis in s Hertogenbosch gebracht. De bestuurder van de andere auto is met buik-, knie- en polsletsel naar het Catharina ziekenhuis gebracht. Een 34-jarige passagier werd naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. Hij had buikletsel.

Eersel: Verkeersongeval
Woensdagmorgen rond 8.20 uur zijn een 24-jarige man en 27-jarige man beiden uit Bergeyk licht gewond geraakt bij en verkeersongeval op de A67. De 24-jarige Bergeykenaar bestuurde een auto met daarachter een aanhangwagen. Die aanhangwagen begon te slingeren waardoor de bestuurder zijn auto niet meer onder controle kreeg. De auto kwam op zijn kant in de berm terecht. De twee mannen zijn met licht letsel naar het Maximá Medisch Centrum in Veldhoven gebracht.