KNMVDIERGENEESKUNDE

Museum Veeteelt en KI - tentoonstelling voedselveiligheid

Onder veeteelt wordt verstaan het houden van landbouwhuisdieren met economische oogmerken.
Veeteelt kan vanuit een economisch oogpunt alleen bedreven worden wanneer de producten, zijnde voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong, goed kunnen worden afgezet. Na een sterke groei van deze productie is er nu een periode aangebroken waarin de agrosector tegen maatschappelijke, economische en ecologische grenzen aanloopt. De discussie over voedselveiligheid werd in Nederland in de zeventiger jaren onder de publieke belangstelling gebracht door een aantal kritische wetenschappers die zich onder meer de vraag stelden, wat is de invloed van de consument op de voedingsmiddelenmarkt. Want voedselveiligheid is een onderwerp waarbij 3 actoren een duidelijke rol spelen:

de consument
de producent en
de overheid.

In het licht van bovenstaande past de wisseltentoonstelling Voedselveiligheid dus binnen de activiteiten van de Stichting Museum Veeteelt en KI. Immers het museum wil op deze wijze de sector en het brede publiek een toekomstperspectief bieden over de wijze waarop de producent de voedselveiligheid kan garanderen.

De bezoekers zullen worden geinformeerd over hetgeen met name in de laatste 10 jaren tot stand is gebracht op het gebied van de voedselveiligheid.
De wisselexpositie evenals de totale activiteit van het Museum voor Veeteelt en KI zullen ook onder de aandacht worden gebracht van alle agrarische en middelbare scholen in Nederland.

De tentoonstelling is vanaf 3 april 2002 te bezichtigen tijdens de normale openingstijden van het Museum.

Museum Veeteelt en KI
Dr. Moonsweg 5
5437 BG Beers

Het museum is gevestigd in het voormalig KI-station van het Land van Cuijk, gelegen aan de N321, de doorgaande provinciale weg van Grave naar Cuijk.
Het Museum is geopend van 1 april tot 1 november, iedere woensdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en iedere zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.
Voor groepen vanaf 15 personen is, op afspraak, het Museum het gehele jaar elke dag geopend.

De officiële opening vindt plaats op vrijdag 24 mei 2002 om 15.30 uur.

Het Museumbestuur

Museum Veeteelt en KI
Dr. Moonsweg 5
5437 BG Beers
Tel. 0458-330241
Fax. 013-5043183
E-mail: liesh070@wxs.nl

15 mei 02 16:45