Politie Midden- en West Brabant

Jongens gooien stenen naar treinen en andere berichten uit het district Breda

Datum: 15/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Gisteravond kreeg de Bredase politie omstreeks 19.30 uur een melding dat een groep jongens vanaf het spoorwegviaduct op de Kapittelweg te Breda met stenen aan het gooien waren naar passerende treinen. Ter plaatse zagen de agenten twee jongens die aanstalten maakten het viaduct te verlaten. Op de vraag wat zij aan het aan het doen waren, vertelden zij spontaan dat ze enkele stenen hadden gegooid naar passerende goederentreinen met auto's. De N.S. heeft vanwege de melding de treinen met een zogenaamde 'last' laten rijden. De twee 13-jarige jongens allebei afkomstig uit Breda zijn aangehouden en worden doorverwezen naar bureau HALT. Op dit moment is nog niet bekend of er daadwerkelijk schade is toegebracht.

Rijsbergen: Russische asielzoeker aangehouden voor openstaande vonnissen

Gisteravond meldde zich een 26-jarige Rus bij het Aanmeldcentrum in Rijsbergen voor de asielprocedure. Bij controle bleek hij al eerder asiel te hebben aangevraagd en nog twee vonnissen open te hebben staan ter zake diefstal in vereniging en het reizen zonder geldig plaatsbewijs. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Breda en zal eerst 13 dagen uit zitten voordat zijn aanvraag bekeken zal worden.

Etten-Leur: Containerbrand

Op dinsdag 14 mei is omstreeks 17.30 uur op het bouwterrein van Bouwstate te Etten-Leur in een bouwcontainer brand ontstaan. De brandweer heeft ter plaatse de brand geblust. Over de oorzaak en het schadebedrag is niets bekend. Er raakte niemand gewond.

Zevenbergen: Inbraak berging bij woning

Op dinsdagavond 14 mei jl., is aangifte gedaan van inbraak in een berging aan de Bisschopshof te Zevenbergen. Men had een raam ingeslagen en konden toen een sleutel aan de binnenzijde omdraaien om binnen te komen. Uit de berging werd een gele ATB fiets ontvreemd ter waarde van ongeveer 1700 Euro.

Fijnaart: Inbraak in auto

Vandaag tussen 07.00 en 09.00 uur is ingebroken in een auto, welke stond geparkeerd aan Markweg Zuid te Fijnaart. De auto stond bij een bedrijf op het terrein. Men was in de auto gekomen door het inslaan van een ruit. Uit de auto werd een Cd-speler ontvreemd, alsmede 30 CD's, een zonnebril en een lederen jas.

Zevenbergen: Inbraak woning met diefstal auto

Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Walhoven te Zevenbergen. Aldaar is men de woning binnen gekomen door het open breken van het slot. Uit de woning werden de sleutels van een auto meegenomen, waardoor men de auto kon stelen. Het betrof een personenauto, merk Volkswagen en gekentekend ZH-TH-69. Van een andere auto werd een raam ingeslagen. Uit deze auto werd een radiocassetterecorder met twaalf bandjes ontvreemd.

Klundert: Inbraak woning

Afgelopen nacht is eveneens ingebroken in een woning aan de Houtzagerij te Klundert. Aldaar is men binnen gekomen door het open breken van de achterdeur. Vanuit de woning werd een handtas en twee portemonnees meegenomen.

Breda: Twee mannen aangehouden met valse paspoorten

Gisterenmorgen heeft de politie bij het Belastingkantoor te Breda aan de Gasthuisvelden een 39-jarige Roemeen aangehouden die met een vals Portugees paspoort een sofi-nummer probeerde te verkrijgen. De man is na verhoor overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Gistermiddag probeerde een 42-jarige Roemeen bij het belastingkantoor hetzelfde als zijn landgenoot eerder die dag, namelijk met een vals Portugees paspoort een sofi-nummer aan te vragen. Ook hij is aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Breda: beroving

Een 27-jarige Bredase is vanmorgen op het winkelcentrum de Berg in Breda beroofd van haar schoudertas. Zij voelde dat zij plotseling hard in haar rug werd geduwd waardoor zij op de grond viel De twee daders zagen daarop kans haar tas waarin een portemonnee met enkele honderden Euro's zat weg te nemen.