AutoRai

15-5-2002

MG introduceert ZT en ZT-T 180 met automatische transmissie

Het aantal auto's dat wordt geleverd met een automatstische versnellingsbak groeit voortdurend en zelfs sneller dan verwacht. Van iedere zeven verkochte auto's wordt er inmiddels één besteld met een automatische transmissie.

Deze stijgende lijn is voor MG aanleiding om de MG ZT en ZT-T, voorzien van een automatische versnellingsbak, in Nederland te introduceren. Marjolein Goos, Communicatie & PR Manager van MG Rover Nederland: "Na de introductie van de MG Z-serie is gebleken dat ook in deze range veel vraag is naar een automatische transmissie. En wij reageren snel op deze vraag uit de markt."

De standaarduitrusting van de MG ZT 180 met automatische transmissie is gelijk aan die van de ZT 190 en ZT-T 190. Daarmee beschikt de '180' standaard over onder andere Xenon-verlichting, ATC airconditioning, een audio pack en halflederen 'Monaco' stoelbekleding. De MG ZT 180 met automaat is leverbaar vanaf EUR 40.890,- en in ZT-T uitvoering vanaf EUR 43.160,-.


1,5 miljoen MG's
Onlangs liep overigens de 1,5 miljoenste MG, een TF 160, van de band, sinds in 1924 met de productie van MG werd begonnen. Nummer 1.500.000 is toepasselijk Jubilee Gold gekleurd, met een eerbiedige knipoog naar Koningin Elisabeth van Engeland, die dit jaar ook haar jubileum viert. John Sanders van MG Rover: "MG heeft een zeer sterke en aparte merkidentiteit en is zeker geen massaproduct. Een MG voorziet in meer dan alleen maar het vervoer van A naar B. Een MG is er voor puur rijgenoegen!"