Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Datum: 15 april 2002
Fax /E-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Avontuur centraal op 2e Vlaamse internatenhappening

De tweede internatenhappening van het gemeenschapsonderwijs vindt plaats op 22 mei op het militaire domein van het derde Bataljon Parachutisten in Tielen-Kasterlee. Tweeduizend jongeren uit de verschillende internaten in heel Vlaanderen zakken met hun begeleiders af naar Kasterlee.

De bedoeling van de happening is om iets extra's te doen voor de internen, omdat zij vaker van huis zijn dan andere kinderen. De organisatoren willen de internen in de eerste plaats een prettige namiddag bezorgen en hen via sport en spel met elkaar in contact brengen.

Programma
Er is voor elk wat wils. Voor de kinderen uit de MPI internaten zijn er optredens gepland van Papa Chicco en de Doggy Dog Show. Voor de internen uit het basisonderwijs staan er avontuurlijke sporten op het programma, zoals quad racen, een mountainbikeparcours, een klauterbaan, een speleobox, een energy zone en een stick wand. De Stichting Vlaamse Schoolsport en de studenten van de Hogeschool Limburg steken een handje toe bij de begeleiding. De internen uit het secundair leggen onder begeleiding van de para's van het derde bataljon een avontuurlijk parcours af door een bosrijk domein met veel natuurlijke hindernissen. Om 17 uur komt iedereen samen op het sporterrein voor de afsluiter. Dit jaar mag de groep Lasgo voor de finale zorgen.

Pluralistische internaten
Het gemeenschapsonderwijs telt 62 internaten. Het overgrote deel van deze internaten stelt zich pluralistisch op. Dat wil zeggen dat ook leerlingen uit het vrije en provinciale net in deze internaten opgevangen en begeleid worden. De internatenhappening is dan ook een open manifestatie aangezien ook leerlingen die niet in het gemeenschapsonderwijs school lopen kunnen deelnemen.

Vorige edities
Over de eerste editie van de internatendag, die in 2000 plaatsvond, waren de internen alleszins laaiend enthousiast. Ook deze internatenhappening belooft met zijn avontuurlijk programma een groot succes te worden.

Organisatoren
Deze dag is een initiatief van de vzw BIGO, de vereniging van Beheerders van Internaten van het Gemeenschapsonderwijs. De politie en brandweer van Kasterlee staan in voor de veiligheid en het verkeer tijdens het evenement.

Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch. Uitnodiging: 2e Internatenhappening

Wanneer? Woensdag 22 mei 2002 tussen 14 en 17 uur
Waar? Domein van 3de Bataljon Parachutisten in Tielen-Kasterlee Bereikbaar via E34 en E313

Programma Internatenhappening:


· MPI Internaten (Bijzonder onderwijs)

Aantal deelnemende kinderen: 227

Zij zijn te gast in de "Sporthal" waar optredens gepland zijn van "Papa Chicco" en de "Doggy Dog Show"

Optreden vanaf 14.15 uur


· Internen basisonderwijs

Aantal deelnemende internen: 772

Zij kunnen tussen 14u en 16.30 uur deelnemen aan een hele reeks van "doe-activiteiten" op het "voetbalterrein" van het Bataljon.

Het geheel wordt hier gecoördineerd en begeleid door de Stichting Vlaamse Schoolsport en de studenten Lichamelijke Opvoeding van de Hogeschool Limburg.

Een greep uit de mogelijkheden:

· Quad racen

· Mountain bike parcours

· Luchtkastelen

· Stick wand

· Energy zone

· Mobiele goochelaar

· Klauterbaan

· Speleo Box


· Internen secundair onderwijs

Aantal deelnemende internen: 1024

Met medewerking en begeleiding van de Para's van het 3de Bataljon leggen ze elk hun eigen, zeg maar avontuurlijk, parcours af dat hen uiteindelijk naar sportterrein brengt. Het bosrijke domein van de paracommando's, met vele natuurlijke hindernissen, leent zich uitstekend voor een dergelijk avontuur. Voeg daarbij de inventiviteit van de para's en je kan nu al stellen dat iedereen zijn of haar beste beentje zal moeten voorzetten om alle hindernissen met succes te nemen...


· Afsluitende apotheose

Alle deelnemers worden om 17.00 uur verwacht op het sportterrein. De populaire groep "Lasgo" zal, gedurende 45 minuten, als afsluiter voor het spreekwoordelijke "toetje" zorgen.

Dries Vandermeersch
Verantwoordelijke Pers-PR
Het Gemeenschapsonderwijs Stafcel Communicatie
E. Jacqmainlaan 20 1000 Brussel
tel: 02-790 93 06 fax: 02-790 95 06 GSM: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be