Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-05-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 15.25 u) Woensdag, 22 mei 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag bij een verkeerscontrole op de Groene Boord en op de Heerlerbaan in Heerlen totaal 34 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het ondermeer niet dragen van de autogordel, het rijden door het rode verkeerslicht tot het niet verzekerd zijn van het voertuig.

Heerlen; aanrijding
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 18.45 uur vond op de Esschenweg in Heerlen een aanrijding plaats. Een 28-jarige automobilist uit Hoensbroek kon een aanrijding met een linksafslaande fietser niet meer voorkomen en botste met zijn auto tegen de fiets, bestuurd door een 69-jarige man uit Heerlen. De fietser werd vervolgens van zijn fiets geslingerd en kwam via de voorruit van de auto op het wegdek terecht. Hij werd (met nog onbekende aard en ernst van de letsels) overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Schimmert; aangehouden
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht vond op de Marebosweg in Schimmert een aanrijding plaats. De politie trof er een omver gereden omheining van een weiland aan, alsook bleek een (leegstaand) pand aldaar enige aanrijdingsschade te hebben. De politie die een onderzoek instelde heeft op de Op de Bies een auto aangetroffen die aanrijdingsschade had en waarvan de inzittenden waren uitgestapt en met achterlating van de auto waren weggegaan. In de omgeving heeft de politie vervolgens een tweetal verdachten (19 jr) uit Roermond en Nuth aangehouden die zij verdenkt van mogelijke betrokkenheid bij een aanrijding/verlaten plaats aanrijding. Daarnaast hield de politie een derde persoon aan, een 18-jarige Rotterdammer die lastig was en de politie op het moment van de aanhouding van de verdachten hinderde/belette in haar werk en die zich ondanks daartoe te zijn gesommeerd niet verwijderde. De auto werd voor nader onderzoek afgesleept. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze voor nader onderzoek werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Schinveld; aanrijding
Afgelopen dinsdagnamiddag omstreeks 17.30 uur vond op de kruising Echterbaan / Brunssummerweg in Schinveld een aanrijding plaats. Een 22-jarige automobilist uit Brunssum botste met zijn voertuig tegen een andere auto, bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Nieuwstadt. De Brunssummer werd door de gewaarschuwde brandweer uit zijn auto gehaald en werd met rug- en nekletsel per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Het vrouwelijke slachtoffer uit Nieustadt werd met neklklachten eveneens overgebracht naar het Heerlense Atriumziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Simpelveld; aanrijding
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond op het Oranjeplein in Simpelveld een aanrijding plaats. Een 42-jarige bestuurster van een auto uit Eygelshoven botste met haar auto tegen een bromfiets, bestuurd door een 17-jarige jongeman uit Bocholtz. Die kwam bij de aanrijding met zijn bromfiets ten val en raakte gewond. De jongeman werd met vermoedelijk een gebroken been en vermoedelijk ook een whiplashtrauma per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.