Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 22-05-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 17.00 uur; (J. Clermonts)

Vandaag werd op 4 locaties met radar de snelheid gemeten. Dit waren de Soppestraat in Spaubeek, de Einighauserweg in Guttecoven, de Dr. Nolenslaan in Sittard en de Stationstraat in Beek. Het percentage van overtredingen was respectievelijk 17,3 %, 13,3 %, 13,6 % en 9,4 %. Op eerste drie straten is het overschrijdingspercentage te hoog (boven de 10 %) en er zal daarom (conform het beleid van het VHT) op die plaatsen regelmatig gecontroleerd blijven worden totdat het niveau onder de 10 % is gedaald. Daarna zal worden overgegaan tot steekproefsgewijze controles.
Op de Parkweg in Born en de Provinciale weg in Limbricht werd gecontroleerd op de speerpunten snelheid, gordel en helm. Op de eerst genoemde weg werden 16 bestuurders bekeurd voor de gordel, 7x op snelheid en 1 bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij onnodig lichtsignalen gaf.
Op de tweede weg werd 11x bekeurd op snelheid, 14x op gordel, 1x op helm.
Bij de controle op de Dr. Nolenslaan scheurde een automobilist met 124 km/uur over de 50 km-weg. Deze kon helaas niet worden staande gehouden, maar zal later een oproeping krijgen om zich voor de rechter te verantwoorden.