Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 22-05-2002 Persbericht district Den Bosch

VOETBALSUPPORTERS AANGEHOUDEN DEN BOSCH

Op 22 mei 2002 zijn vier FC Den Bosch supporters aangehouden ivm de openlijke geweld-pleging bij de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - RBC op 14 mei 2002. De aangehouden verdachten zijn een 17 en 19 jarige man uit Den Bosch, een 22 jarige man uit Waalwijk en een 25 jarige man uit Rosmalen. Naar aanleiding van de openlijke geweldpleging is een team van 8 man gestart met het on-derzoek, wat voorlopig hedenochtend resulteerde in de aanhouding van de eerste verdachten. Meer aanhoudingen worden zeker verwacht. De politie onderzoekt ook of de verdachten mogelijk betrokken zijn geweest bij de plunde-ringen van de benzinestations.

AANRIJDING LETSEL DEN BOSCH

Bij een aanrijding op de Rijksweg A59 te Den Bosch op 21 mei 2002 omstreeks 17.35 uur is een 23 jarige automobiliste uit Kaatsheuvel licht gewond geraakt. Het slachtoffer moest remmen ivm voor haar remmende auto`s en kon niet meer op tijd tot stilstand komen. Hierbij botste ze achter op de auto van een 33 jarige man uit Woudrichem. Vervolgens raakte ze de linkervangrail en door de klap schoof de auto terug naar de rechtervangrail. Daardoor kon een 44 jarige automobilist de auto niet meer ontwijken en botste op de auto van het slachtof-fer.

WINKELDIEVEGGEN AANGEHOUDEN DEN BOSCH

Twee 14 jarige meisje uit Den Bosch zijn op 21 mei 2002 aangehouden ivm diefstal kleding twv 183 uit een winkel aan de Achter het Stadhuis te Den Bosch. De meisjes werden na een korte achtervolging aangehouden door de bewakingsdienst van de winkel. Hierbij mis-handelde een van de meisjes een medewerkster van de bewakingsdienst.

AUTOBRAND DEN BOSCH

Op de Rijksweg A59 onder Den Bosch is op 21 mei 2002 omstreeks 20.30 uur een perso-nenpersonenauto uitgebrand. De 32 jarige automobilist uit Den Bosch kreeg motorpech en toen hij de auto weer wilde starten, vatte deze vlam en brandde bijna geheel uit. Brandweer bluste de brand.

INSLUIPER AANGEHOUDEN DEN BOSCH

Een 37 jarige man uit Den Bosch is op 21 mei 2002 omstreeks 23.40 uur aangehouden omdat hij het Jeroen Bosch ziekenhuis aan de Zuid Willemsvaart was binnengedrongen en daar levensmiddelen had weggenomen. Ook was de man op zoek naar een slaapplaats. De man was door personeel betrapt en aan de politie over gedragen.

AANTREFFEN GESTOLEN MOTOREN BOSCH

In het water aan de Smaragd te Den Bosch is op 22 mei 2002 een motorfiets aangetroffen, die de afgelopen nacht bleek te zijn ontvreemd aan de Buitenpepersdreef te Den Bosch.

POGING BEROVING DEN BOSCH

Van een 50 jarige man uit Den Bosch is op 22 mei 2002 omstreeks 11.10 uur getracht zijn geld en gsm afhandig te maken. De man werd op het Kardinaal van Rossumplein te Den Bosch aangesproken door twee mannen met de mededeling: "Je geld en je mobiel". Hierop is de man weggerend, doch hij werd door de mannen onderuit gehaald en vervolgens geschopt en geslagen. Toen een voorbijganger kwam, vluchtte de mannen weg. De politie verzoekt getuigen contact met haar op te nemen. 0900-8844.