Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-05-2002 2e persbericht van woensdag 22 mei 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal portemonnee
Woensdagmiddag rond 15.20 uur is van een 53-jarige vrouw uit Eindhoven haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen in de Heuvel Galerie. Bij het afrekenen zag ze dat de rits van haar schoudertas openstond en dat de portemonnee verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes, identiteitspapieren en een paar honderd euro.

Helmond: Fietsen weg na inbraak
Uit de berging achter een woning aan de Kievitstraat zijn in de nacht van dinsdag op woensdag drie fietsen, een mountainbike, een citybike en een tourfiets, gestolen. De toegangsdeur is opengebroken.

Deurne: Vrouw verkracht
Afgelopen maandag om ongeveer 9.30 uur is in de bossen nabij de Biesdeel in Deurne een 33-jarige vrouw uit Haarlemmermeer verkracht. De vrouw verbleef op een camping in de buurt en was in de bossen aan het trimmen. Zij werd aangesproken door een man met een fiets. Hij vroeg haar de weg maar toen zij verder liep pakte hij haar vast en trok haar de bossen in. Daar pleegde hij het feit. Het slachtoffer, en waarschijnlijk ook de dader, hoorde na enige tijd een fietser aankomen, waarna de dader wegliep. Even daarna passeerde nog een groep mountainbikers met gele shirtjes. Mogelijk was er ook nog iets blauws in de shirtjes. Zowel de fietser als de mountainbikers kunnen de dader gezien hebben. Het signalement van de dader is: blanke man, tussen de 30 en 45 jaar oud, heel kort donkerbruin haar, normaal postuur, ongeveer 1.80m lang. Hij had een zilverkleurige herenfiets met een grof bandenprofiel bij zich. Volgens het slachtoffer een kleine sportieve fiets, maar geen mountainbike. De politie zoekt getuigen, met name ook de fietser die langs kwam rijden en de groep mountainbikers. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Deurne-Asten-Someren: 0900 8844.

Hoogeloon: Tuinmeubels gestolen
Vanuit de tuin achter een woning aan het Dominepad zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tuinmeubels gestolen. Vier tuinstoelen, een tuintafel, een parasol en vier stoelkussens verdwenen.

Veldhoven: Snelheidscontroles


- Op de St. Janstraat is woensdag tussen 9.00 en 10.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 459 voertuigen reden er 50 te hard. De snelste reed 69 km/u. 50 mag.


- Tussen 9.00 en 11.00 uur werd gecontroleerd op de Nieuwstraat. Hier passeerden 501 voertuigen en 53 bestuurders reden te snel. De snelste reed 77 km/u. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Woensdagmiddag om 14.00 uur is een 31-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij had op de Prins Karelstraat een ruit van een winkeldeur vernield. De winkelier waarschuwde de politie die de verdachte op de Hindestraat aantrof. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.