Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

22-05-2002

Gemeente Delfzijl ontwikkelt Speelruimtebeleid

De gemeente Delfzijl gaat haar huidige beleid op het gebied van speelruimte en speelvoorzieningen evalueren en een zogenaamd speelruimteplan ontwikkelen.

OBB Ingenieursbureau ontwikkelt het beleidsplan in samenwerking met de gemeente en zal ongeveer medio september 2002 gereed zijn.

Op basis van onderzoek, inventarisatie en inspraak wordt het plan ontwikkeld. Hiervoor zijn onder andere twee inspraakavonden georganiseerd voor direct betrokken:


* Op woensdagavond 5 juni kunnen jongeren vanaf 12 jaar aangeven wat zij goed of fout vinden aan de (speel)voorzieningen in hun omgeving. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de kantine van het gemeentehuis.

* Op donderdagavond 6 juni is er een informatieavond voor de speeltuinverenigingen, buurtbewoners en ouders. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Uiteraard worden de kinderen niet vergeten. In samenspraak met OBB Ingenieursbureau is besloten om kinderen te betrekken bij het opstellen van het plan door middel van een KinderKlankbord. Om dit mogelijk te maken is aan de scholen voor primair onderwijs hun medewerking gevraagd. Het KinderKlankbord bestaat uit een rondgang met kinderen door de buurt, een enquête, tekenen van een buurtplattegrond of een tekening van de meest favoriete speelplek. In de enquête kunnen kinderen aangeven wat zij het leukst vinden om te doen en welke speelmogelijkheden zij het hoogste cijfer geven. Het is de bedoeling dat op 5, 6 en 7 juni een aantal kinderen door hun eigen buurt gaan. De kinderen nemen dan de medewerker van het bureau OBB op sleeptouw door hun eigen buurt naar hun favoriete speelplekken en vertellen wat ze vinden van de speelmogelijkheden in de buurt.