Gemeente Zaanstad

Vier basisscholen in Peldersveld - Hoornseveld 'mixen' leerlingen

woensdag 22 mei 2002

Vier basisscholen in in de wijken Hoornseveld - Peldersveld in Zaanstad 'mixen' leerlingen tijdens een gezamenlijk sport- en speelweek. Daarmee is deze speelweek een unieke activiteit in Zaanstad omdat de sportteams gedurende deze week zijn samengesteld uit leerlingen van de vier scholen.

Het startschot voor deze sport- en spelweek wordt maandagochtend 27 mei om 9.30 uur gegeven op het schoolplein van de o.b.s. De Feniks. Kinderen krijgen een warming-up inde vorm van een aerobic les. Wethouder J. Schouten Burger van jeugdbeleid zal hierbij aanwezig zijn. Aan deze activiteit wordt meegedaan door de basisscholen: p.c.b.s. De Loopplank, o.b.s. Aan de Watering (locaties De Feniks en De Branding) en i.c.b.s. De Windroos.

De sport- en speelweek wordt georganiseerd in het kader van het project Brede Schoolontwikkeling Zaanstad. Het is een samenwerking tussen de basisscholen, Stichting Welsaen, Sportservice Zaanstad en diverse sportverenigingen.

Deze activiteit is een manier om kinderen van verschillende scholen elkaar beter te leren kennen. Zij wonen allemaal in dezelfde buurt! Andere redenen voor het organiseren van deze sport- en spelweek: sporten is gezond voor kinderen. Daarnaast leren de kinderen nieuwe sporten en spellen. En de kinderen van groep 7-8 maken kennis met diverse sporten en sportverenigingen.

Deze bijzondere activiteit wordt ondersteund door Sportservice Zaanstad. De sport- en spelweek is een opstap naar de invoering van de Jeugdsportpas die Sportservice Zaanstad gaat uitvoeren in het kader van de breedtesport. Met deze pas kunnen jongeren zich in de toekomst aanmelden bij diverse sportverenigingen voor kennismakingslessen.

De kinderen zullen deze week sporten op verschillende plaatsen in de wijk: de schoolpleinen en sportvelden in de wijk. De organisatie vraagt daarbij de medewerking aan de bewoners om deze week extra goed op te letten dat de sportvelden schoon zijn. Automobilisten moeten extra rekening houden met groepen kinderen die door de wijk van het ene naar het andere spel lopen.

Brede school
De brede schoolontwikkeling is een project van de gemeente Zaanstad en heeft als hoofddoel: het vergroten van de ontwikkelingskansen voor kinderen. De gemeente Zaanstad draait hiermee een proef in twee wijken: Pelders- en Hoornseveld en Wormerveer.