Korps: Friesland, plaats: Friesland 22-05-2002
Politieberichten van 22 mei (07.00 - 13.00 uur)

Fryslân : aankondiging snelheidscontroles Fryske Diken De radarcontroleurs van het Bureau Verkeershandhaving controleren donderdag 23 mei op de N255 bij Buitenpost. Maandag 27 mei staan de radarwagens opgesteld op de N359 tussen Balk en Oudemirdum. Op woensdag 29 mei en donderdag 30 mei vinden snelheidscontroles plaats op respectievelijk de N384, tussen Oosterlittens en Dearsum, en de N354 tussen de Sneekerhoek en de rondweg Sneek. Verder wordt ook deze week op diverse plaatsen in de provincie gecontroleerd op de andere items van Fryske Diken: helm, gordel, rood licht en alcohol.

Drachten: inbraak woning
Dinsdagochtend is ingebroken in een woning aan de Torenstraat. Men kwam binnen door een raam te verbreken. Gestolen werden een tas, een gsm en een identiteitspapier. Aangifte is gedaan door een 50-jarige inwoonster van Drachten.

Twijzelerheide: inbraak duivenvereniging
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een ruimte van de duivenvereniging De gevleugelde vrienden aan de Sije Hesterstrjitte.Men kwam binnen door de deur te forceren. Gestolen werd een comouter, met daarop belangrijke gegevens voor de vereniging. Aangifte is gedaan door een 66-jarige inwoner van Twijzelerheide.

Winsum: inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Sint Michaelsberg. Uit een kluis werd een redelijk geldbedrag weggenomen. Ook zijn twee snoeischaren gestolen. De technische receherche van de politie Friesland stelt een onderzoek in. Gezien het geweld waar de inbraak mee is gepleegd wordt de schade op circa 10.000 euro geschat. Aangifte is gedaan door een 36-jarige inwoner van Franeker.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272