Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-05-2002 3e Persbericht van woensdag 22 mei 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man raakt vingers kwijt
Vanmiddag omstreeks 13.50 uur is op de Kerkstraat achter de kerk een 43-jarige inwoner van Veldhoven bij een ongeval gewond geraakt. De man was daar aan het werk en vond in de struiken een aansteker. Toen hij deze toonde aan zijn collega en hem uitprobeerde ontplofte de aansteker in zijn hand. Hierbij raakte de man zijn duim en een stuk van een vinger kwijt. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Geldrop: Aanhouding bij verkeerscontrole
Op de Korte Kerkstraat is vanmiddag om 14.50 uur, een 16-jarige bromfietser uit Geldrop aangehouden. Bij een verkeerscontrole bleek dat de bromfiets waarop de verdachte reed van diefstal afkomstig was. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De bromfiets is inbeslaggenomen.

Nuenen: Aanhouding na diefstal
Woensdagmiddag om 16.45 uur is er op de Europalaan een 37-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor ingebroken te hebben in een personenauto op de Galateastraat waarbij hij een Gsm had buitgemaakt. Bij controle bleek dat de fiets, waar de verdachte op reed, kort ervoor was weggenomen op het Cassandraplein. De fiets en de Gsm zijn inbeslaggenomen en de verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Helmond: Diefstal portemonnaie
Vanmiddag omstreeks 15.20 uur is in een winkel aan de Brouwhorst de portemonnaie van een 52-jarige Helmondse weggenomen. De tas van de vrouw hing aan haar winkelwagentje. Toen zij even niet oplette is de portemonnaie uit haar tas weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele pasjes. Een rijbewijs, legitimatiebewijs en ongeveer 140 euro.