TNT Post Groep NV

PakjeGemak maakt het voor de consument gemakkelijk

TPG Post start proef met flexibele afleverservice postorderbestellingen

22 mei 2002

Begin augustus gaat TPG Post een landelijke proef doen met een nieuwe service genaamd "PakjeGemak". Met deze nieuwe service biedt TPG Post een extra mogelijkheid aan consumenten om bestelde producten op een andere locatie (in de buurt van huis, werk of elders) te laten bezorgen dan op het huisadres. Met name consumenten die niet vaak thuis zijn kunnen zo op een gemakkelijke en snelle manier hun bestelling in ontvangst nemen.

Bij postorderbedrijven en webshops die gebruik maken van PakjeGemak kan de consument tijdens het bestelproces op eenvoudige wijze een keuze uit meerdere locaties maken. Bij online-bestellingen bijvoorbeeld kan de consument een gebied selecteren waarna op een plattegrond te zien is welke locaties geselecteerd kunnen worden. Verder staan hierbij ook vermeld de adresgegevens en openingstijden van deze locaties. De locaties bestaan in eerste instantie uit circa 500 winkels (supermarkten, boekhandels etc.) die op dit moment een Servicepunt van TPG Post zijn.

De consument wordt door de verzender geïnformeerd over de dag waarop het pakje op de gekozen locatie kan worden afgehaald. Vervolgens kan de consument het pakje op een voor hem of haar passend moment afhalen. Kijkshop.nl gaat deze service als eerste aanbieden aan haar klanten. Ook Bol.com en Bon'A Parte hebben de intentie uitgesproken om mee te doen met de proef. Begin volgend jaar wordt de proef geëvalueerd.

De service is vooralsnog niet geschikt voor pakketten met een aanvullende service, zoals bijvoorbeeld rembours. Uiteraard blijft de standaard bestelling van pakketten aan huis door TPG Post gewoon bestaan.

Koninklijke TPG Post is onderdeel van TPG dat wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten verleent. TPG heeft meer dan 141.000 werknemers in 59 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2001 ¤ 11,2 miljard. In het eerste kwartaal van 2002 nam de omzet toe met 8,5 procent. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.