Digitale Gemeente Houten

Lezing van Vonne ven der Meer

donderdag 9 mei 2002 - Bron: Bilbliotheek Houten

Op woensdagavond 22 mei houdt de schrijfster Vonne van der Meer in het Haltna Huis te Houten een lezing over haar werk. De avond is de afsluiting van een zevendelige literaire lezingencyclus, die een gezamenlijk initiatief is van de Openbare Bibliotheek, De Kring en Boekhandel Wijs in Houten. De lezing begint om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Kaarten á 5,70 zijn verkrijgbaar bij de Openbare Bibliotheek en bij Boekhandel Wijs

Vonne van der Meer werd in 1952 te Eindhoven geboren. Na de middelbare school volgde ze in Amsterdam aan de theaterschool de regieopleiding. Daarnaast heeft ze altijd geschreven, voornamelijk teksten die in de opleiding van pas kwamen: scènes, eenakters, liedjes. In het één na laatste jaar schreef ze onder pseudoniem een monoloog: de behandeling, waarvoor ze de tweede prijs van een eenakterwedstrijd van NRC-Handelsblad kreeg.

Als ze niet regisserende schreef ze verhalen.Voor de eerste verhalenbundel van haar hand Het limonadegevoel en andere verhalen kreeg ze de Geertjan Lubberhuizenpijs 1986.
In 1999 verscheen de verhalenroman Eilandgasten. Het boek werd een bestseller. Ook het vervolg De avondboot beleefde herdruk op herdruk. Beide boeken spelen op Vlieland. Door van der Meers beeldende beschrijvingen proef je het zout en voel je het schurende zand. Maar vooral de speciale beleving van tijd op de waddeneilanden weet ze te raken.

Persreacties:
Over Eilandgasten: zorgvuldige, liefdevolle portretten(Linda Huijsmans, AD). subtiele, heldere en tegelijk diepzinnige vertelwijze.(Tom van Deel, Trouw). compositorisch vernuft en (...) sublieme observaties.(Elsbeth Etty, NRC Handelsblad). schitterende eenvoud(Dirk-Jan Arensman, Parool).
Over De avondboot: haar stijl is helder als een boek, maar tegelijk ook suggestief(Tom van Deel, Trouw)

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).