Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 22 mei 2002
·


Kind breekt been Voorhout
Een 4-jarig jongetje uit Voorhout stak op dinsdag 21 mei rond 17.45 uur plotseling vanachter een auto de Anijsweg over. Een naderende automobiliste kon het kind niet meer ontwijken. Het kind werd door de auto geschept en brak een been. Hij werd overgebracht naar het LUMC. (voor de redactie: gegevens van de automobiliste waren bij het opmaken van dit bericht nog niet ingevoerd)

Inbraak in woning Oegstgeest
In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 mei werd er ingebroken in een woning aan de Aldo van Eycklaan. Om een raam te openen werden door de daders in een raamsponning gaatjes geboord. Uit de woning werden mobiele telefoons en diverse pasjes gestolen. Ook werden de autosleutels van twee auto's gestolen. Daarmee werden de buiten geparkeerde Opel Astra en BMW van de bewoonster gestolen.

Inbraak in woning Leiden
Op klaarlichte dag van dinsdag 21 mei werd er ingebroken in een woning aan de Middelstegracht. Een deur werd opengebroken. Uit de woning is geld en een paspoort gestolen.

Inbraak in woning Leiderdorp
Op klaarlichte dag van dinsdag 21 mei werd er ingebroken in een woning aan de Waterbieskreek. Met vermoedelijk een valse sleutel wist de inbreker binnen te komen. Voor zover nu kan worden nagegaan is er vermoedelijk audioapparatuur gestolen.

Vrachtauto rijdt tegen bomen Ter Aar
Een 50-jarige vrachtautobestuurder uit Aalsmeer reed op dinsdag 21 mei rond 09.00 uur tegen twee bomen langs de Schilkerweg. De man hield zijn vrachtauto niet meer onder controle nadat deze met een voorwiel een betonnen rand van de brug had geraakt. Met onder meer een hoofdwond is de Aalsmeerder overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.