Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

22 mei 2002

agenda
Workshop IFD Ontwerpprocessen
Voorwaartse integratie, anders samenwerken, nieuwe rollen in het bouwproces...
23-05-2002 Veldhoven

type Workshop
plaats Veldhoven
aanvang 9.00
eindtijd 17.00

Allemaal kreten die we horen noemen als het gaat om sneller en slimmer bouwen. Integrale bouwconcepten als Industrieel Flexibel en Demontabel bouwen vragen inderdaad om een andere, liefst integrale, benadering van het ontwerp- en bouwproces. Maar hoe doe je dat? Eerder bij elkaar zitten is een eenvoudige aanbeveling, maar met wie, op welk moment en in welke `andere` overlegstructuur gebeurt dat dan?

Door de mensen achter de demonstratieprojecten die in het programma IFD-bouwen van de SEV gebouwd worden, wordt veel praktijkkennis opgedaan. Twee van die projecten willen u laten zien hoe zij een ander bouwproces vormgegeven hebben en wat daarbij hun ervaringen zijn. Het team van IFD Today realiseerde een proefwoning op het terrein van de TU Eindhoven. Bij de ontwikkeling van het concept en de uitvoering van de proefwoning is op een andere manier samengewerkt. Datzelfde geldt voor het project Duflexpronovatie, wat staat voor duurzaam, flexibel en procesinnovatie. Binnen dit project is intensief gestudeerd op een integraal concept voor een nieuw kantoorgebouw. Hoewel het gebouw er waarschijnlijk anders uit gaat zien dan men oorspronkelijk voor ogen had, zijn de proceservaringen er niet minder om.

Naast de projectpresentaties heeft u de gelegenheid om zelf in een klein team aan den lijve te ondervinden hoe het anders zou kunnen. Samen met anderen werkt u aan een ontwerpopgave voor een klein gebouwtje, echter met een veeleisend programma. Een open en actieve houding levert de beste resultaten op. Voor meer informatie over het programma en aanmelding kunt u ook kijken op www.sev.nl/ifd. kosten: 100,00
beschikbaarheid plaatsen beschikbaar

Stuur mij een uitnodiging