klik hier om backstage te contacteren

PERSBERICHT
22/05/2002

Handig broodbeleg op basis van kokosbrood
Fruit op brood: jam in plakjes

Voor liefhebbers van vers fruit en jam op brood is er goed nieuws: Fruit op brood. Fruit op brood zijn voorgesneden plakjes broodbeleg met gedroogd fruit. Ze geven dezelfde lekkere en frisse smaak aan brood als vers fruit of confiture, maar voorkomen geklieder aan tafel en kleverige en doorweekte boterhammen uit het lunchtrommeltje. Fruit op brood is verkrijgbaar in twee heerlijke smaken: Appel/rozijn en Bosvruchtenmix.

Vers fruit of vruchtenconfiture is bij velen het favoriete broodbeleg. Maar het heeft ook nadelen. Geklieder aan tafel met vers fruit of jam en kleverige, doorweekte boterhammen in het vaak al de avond vooraf klaargemaakte lunchpakketje. Kokosbroodfabrikant Theha ontwikkelde daarom Fruit op brood: voorgesneden plakjes broodbeleg met stukjes gedroogd fruit. Deze plakjes 'droge jam' geven de boterham dezelfde lekkere en frisse smaak als vers fruit of goede confiture, maar zijn veel handiger in het gebruik. Makkelijk voor gezinnen met kleine kinderen. Want ze hoeven aan tafel niet meer te kliederen met jam of vers fruit. En ook de boterhammen uit uw lunchpakket zien er, 's avonds klaargemaakt, met Fruit op brood de volgende middag nog even vers en smakelijk uit.
Maar Fruit op brood is niet alleen een lekker praktisch broodbeleg, ook over ijs, vla en pudding is het een feestelijke smaakmaker. En dankzij de voorgesneden plakjes verpakt in een handig meeneemzakje is Fruit op brood ook een handig meenemertje in picknickmand en auto of als tussendoortje in school- of sporttas.
Fruit op brood is verkrijgbaar in twee heerlijke smaken: rozijnen met stukjes appel en bosvruchtenmix. Naast gedroogd fruit bevatten ze natuurlijke ingrediënten als druivensuiker, kokos, glucosestroop, voedingsvezels en vitaminen B1, B2, B3, B6 en C.

Fruit op brood is een nieuw product van Theha (Theunisse Harderwijk). Al sinds 1954 heeft Theha de reputatie van grootste kokosbroodfabrikant van Nederland. In ons land worden naar schatting jaarlijks 36 miljoen boterhammen belegd met kokosbrood. Fruit op Brood is in de supermarkt verkrijgbaar.

Variëren met kokos

Fruit op brood is van origine broodbeleg. Maar het product leent zich ook uitstekend als basis of garnering voor andere recepten.

Fruit op brood kan prachtig worden verwerkt in desserts. Als basis kunt u de plakjes in allerlei figuren snijden zoals bijvoorbeeld een ster. Hier bovenop legt u dan de bolletjes schepijs. Het geheel maakt u af door er slagroom op te spuiten en dit te versieren met sterretjes. Deze sterretjes kunnen worden uitgestanst uit plakjes 'Fruit op brood'. Er zijn diverse van deze figuurtjes in de hobby- en speelgoedwinkel verkrijgbaar, zoals alle letters van het alfabet. Als u deze gebruikt in de plakjes Fruit op brood dan kunt u op een heel eenvoudige (maar lekkere) manier een tekst maken op bijvoorbeeld een taart.

Een verrassende manier om Fruit op brood te gebruiken is om dit mee te bakken in pannenkoeken. U kunt hiervoor uw gebruikelijke pannenkoeken recept gebruiken.
De pannenkoeken moeten niet te dik zijn, dus gebruik niet te veel beslag per pannenkoek. Nadat u het beslag in de pan heeft gedaan houdt u het vuur laag en legt u 1 of 2 plakjes Fruit op brood hier bovenop. De pannenkoek niet omdraaien. Hij is klaar wanneer de plakjes gesmolten zijn en de pannenkoek goed doorbakken is. Eet smakelijk!