Verbond van Verzekeraars

Studiemiddagen bouwkundige brandveiligheid

Het Nationaal Centrum voor Preventie (NCP) organiseert in samenwerking met de vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) een serie studiemiddagen over bouwkundige brandpreventie. De studiemiddagen zijn bedoeld voor mensen die hun kennis over bouwkundige brandveiligheid willen opfrissen of aanvullen.

Om er zeker van te zijn dat een gebouw brandveilig is, is het noodzaak om al bij de bouw daarvan stil te staan bij het gebruik van brandveilige materialen en constructies. Om hierin inzicht te verkrijgen, worden zes studiemiddagen georganiseerd met de volgende onderwerpen:
Gedrag van bouwmaterialen bij brand 22 mei 2002 Gedrag van constructies bij brand 18 juni 2002 Rookverspreiding en rookbeheersing 24 september 2002
Brandwerend compartimenteren 22 oktober 2002
Brandveilige (en stormvaste) daken 26 november 2002
De puntjes op de i van brandveilig bouwen 15 januari 2003

De onderwerpen van de studiemiddagen sluiten op elkaar aan, maar ze kunnen ook afzonderlijk worden bijgewoond. De docenten zijn specialisten van bedrijven, die deelnemen in de BBN. Alle studiemiddagen vinden plaats in het Aluminiumcentrum in Houten en duren van 13.30 tot 16.30 uur. Kosten van deelname bedragen 195,- per cursusbijeenkomst (wie zich aanmeldt voor alle zes dagen betaalt voor vijf bijeenkomsten). Voor meer informatie en/of aanmelding: www.ncp.nl of Wiesman Congres- en Evenementenorganisatie, e-mail: wiesman@wxs.nl.

Bondig, mei 2002