Ingezonden persbericht

Persbericht

22 mei 2002

EDUshare biedt XML trainingen
van Software AG
~ samenwerking geeft XML Academy officieel karakter ~

EDUshare BV, De ICT Opleider voor De ICT Professional en Software AG, The XML Company, hebben een strategische samenwerking gesloten op het gebied van XML opleidingen.

Software AG krijgt met deze samenwerking de mogelijkheid haar XML Academy opleidingen aan te bieden via een onafhankelijk en professioneel opleidingsinstituut. Voor EDUshare betekent het dat zij haar curriculum op het gebied van XML aanzienlijk kan uitbreiden en bovendien kan profiteren van de overkoepelende certificering die Software AG bij haar XML opleidingen aanbiedt.

Vanaf juni 2002 staat er een groot aantal cursussen gepland. De cursussen worden georganiseerd door EDUshare en gegeven in haar trainingscentrum in Amsterdam. De cursussen zijn zowel in individueel begeleide (SLIM©) als klassikale vorm beschikbaar. Indien gewenst kunnen cursussen eventueel ook bij de klant op locatie plaatsvinden. Alle cursussen worden gegeven door gecertificeerde XML docenten.

"De samenwerking met Software AG biedt ons de mogelijkheid ons XML-cursusaanbod nu als een totaaloplossing naar onze klanten te brengen," zei Eric Schenk, Sales en Marketing Manager bij EDUshare B.V. "Bovendien zal de kennis en expertise van Software AG op het gebied van XML ons helpen onze trainingen op dit gebied verder te professionaliseren."

"Wij zijn blij dat het potentieel van XML steeds meer erkend wordt door het Nederlandse bedrijfsleven," zei Robert van Dieën, Managing Director Software AG Nederland. "XML is hard op weg om de nieuwe standaard te worden voor bijvoorbeeld data-uitwisseling en de ontwikkeling van intelligente webagenten. Met de steun van een gerenommeerd trainingsinstituut als EDUshare, kunnen we de XML kennis in Nederland nog sneller uitbreiden."

Voor meer informatie over de XML opleidingen en de open inschrijving kunt u een bezoek brengen aan http://www.edushare.nl of http://www.xmlacademy.nl)

(287 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over EDUshare
EDUshare is een toonaangevende aanbieder van ICT training aan professionals. EDUshare is opgericht in 1987 en biedt gespecialiseerde, op maat gemaakte bedrijfs- en publiekstrainingen voor professionele software-ontwikkelaars. Er worden cursussen gegeven voor zowel geavanceerde als mainframetechnologieën.

EDUshare's flexibele trainingssysteem wordt gekenmerkt door een praktische toepassing en een persoonlijke benadering van studenten. Maar het belangrijkste kenmerk vormt de planning: die is er namelijk niet! EDUshare's manier van werken is als volgt: "Bel vandaag en begin morgen". EDUshare verzorgt ook trainingen bij bedrijven.

Het trainingscentrum, met faciliteiten voor wel honderd studenten per dag, is gevestigd in Amsterdam.

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.500 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, verwacht het concern in 2001 een omzet van 600 miljoen euro te behalen. De organisatie sloot partnerships en distributieovereenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Citrix. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, ZDF, Dresdner Bank AG, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG (German Rail), BP and VIAG Interkom. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een marktaandeel van 40.5% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Contact EDUshare: Eric Schenk
Tel:020-6520230Fax: 020-6520285
E-mail: e.schenk@edushare.nlhttp://www.edushare.nl

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 030-7503000Fax: 030-7503099
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: janet@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com