Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Inbreker in auto aangehouden

UTRECHT Een 40-jarige man uit Utrecht is in de vroege morgen van woensdag 22 mei op heterdaad aangehouden op verdenking van een inbraak in een personenauto op het terrein van een horecabedrijf op het Geertebolwerk.

Personeel hoorde het alarm afgaan van een auto op het parkeerterrein en stelde een onderzoek in. Zij constateerde dat er een ruit was ingeslagen en dat er een persoon was weggelopen en stelde de politie in kennis. Die wist vervolgens de inbreker te traceren in de bosjes van de Catharijnesingel en hield de man vervolgens aan.

De man werd ingesloten voor nader onderzoek. Ook bleek dat de Utrechter nog 21 dagen gevangenisstraf moest uitzitten.

Man aangehouden voor inbraak in auto

UTRECHT Een 24-jarige man uit Utrecht is dinsdagavond 21 mei aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto op de Merwedekade.

Een getuige had een klap gehoord en zag dat er een ruit was vernield van de geparkeerde personenauto. Korte tijd later zag hij dat er een persoon in de auto zat en rende naar de auto en hield de Utrechter aan. Die verzette zich en trachtte zich los te rukken. Inmiddels was de gewaarschuwde politie ter plaatse en zij nam de verdachte over. Ook toen probeerde de Utrechter te ontkomen, waarop hij naar de grond gebracht werd.

De man werd voor nader onderzoek ingesloten in het bureau.

Man aangehouden voor poging inbraak in auto

UTRECHT Een 19-jarige man uit Utrecht is dinsdagmiddag 21 mei aangehouden op verdenking van poging inbraak in een personenauto op de Burgemeester Reigerstraat.

Een getuige had gezien dat de Utrechter met een voorwerp een ruit van de personenauto insloeg. Echter de ruit bleek dubbel gelaagd te zijn, waardoor er maar een laag kapot ging. De Utrechter staakte hierop zijn poging, sprong achterop bij een fietser die kennelijk bij hem hoorde en zij fietsten weg richting het Wilhelminapark. De gewaarschuwde politie traceerde de twee en wist de 19-jarige ter hoogte van de Koningslaan aan te houden. De fietser wist te ontkomen.

Na onderzoek werd aan de Utrechter een dagvaarding uitgereikt en hij moet zich op 21 augustus verantwoorden bij de rechtbank in Utrecht. Hierop werd hij in vrijheid gesteld, maar vervolgens weer aangehouden voor het uitzitten van een gevangenisstraf van 14 dagen voor een eerdere door hem gepleegde diefstal.

Bij toezicht automarkt bekeuringen uitgedeeld

UTRECHT Gedurende het toezicht op het terrein en de omgeving van de automarkt aan de Sartreweg zijn dinsdag 21 mei in totaal 24 bekeuringen uitgedeeld.

De bekeuringen werden uitgedeeld voor het fout parkeren, een vervallen exportkenteken, niet dragen van de gordel, het niet hebben van een rijbewijs, een gladde band, onverzekerd voertuig en het wild plassen.

Rijden onder invloed
UTRECHT In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 mei heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 02.30 uur een voertuig rijden waar één van de achterlichten defect was. Op de Amsterdamsestraatweg werd de bestuurder aan de kant gezet. Op het moment dat de agenten de man aanspraken op zijn verlichting, roken zij een sterke alcohollucht uit de auto.

Na een eerste blaastest bleek dat de 41-jarige bestuurder uit Utrecht te veel gedronken had. De Utrechter werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier werd duidelijk dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd. Uiteindelijk zal de rechter de straf voor de man bepalen.

Auto-inbrekers aangehouden
UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen op heterdaad aangehouden toen zij in een auto aan het inbreken waren.

Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie een melding van de beveiliging van de Parkeergarage aan het Moreelsepark. Zij hadden twee mannen zien inbreken. Ter plaatse trof de politie de twee inbrekers nog in de auto aan.

Beide mannen 43 en 38 jaar oud en afkomstig uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. In de auto hadden de mannen de audioapparatuur al verwijderd.