Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Overval Kortenhoef

Het persbericht betreffende de gewapende overval in Kortenhoef volgt in de loop van de ochtend middels een extra persbericht.

Automobilist mishandeld

WAVERVEEN Op dinsdag 21 mei is een automobilist door een motorrijder mishandeld.

Rond 17.30 uur reed een 42-jarige automobilist uit Amstelhoek over de Provincialeweg N201, komende uit de richting van Hilversum en gaande in de richting van Amstelhoek. Nabij de kruising naar Waverveen / Wilnis zag hij een motorrijder voor hem rijden. Die reed over de rechterrijstrook, maar ver naar links tegen de linkerrijstrook aan. De automobilist zag dat de motorrijder zijn linkerhand half uitstak, naar het idee van de automobilist om linksaf te slaan. Daarop passeerde hij de motor rechts. Vervolgens bleek de motorrijder toch rechtdoor te rijden.

Verderop moesten beiden stoppen voor het rode verkeerslicht. De automobilist besefte een inschattingsfout te hebben gemaakt en bood zijn excuses aan. De motorrijder stapte van zijn motor en trachtte de automobilist meerdere malen door het openstaande portierraam in het gezicht te stompen. De automobilist kon de meeste slagen afweren, maar werd toch in het gezicht geraakt. Daarna stapte de verdachte op zijn motor en reed weg in de richting van Mijdrecht. Het slachtoffer hield een pijnlijke arm en gezicht aan de mishandeling over.

De politie stelt aan de hand van het kenteken van de motor een onderzoek naar de motorrijder in.

Verkeerscontrole

KAMERIK De politie heeft op dinsdag 21 mei op de `s-Gravensloot een controle op de naleving van de geslotenverklaring gehouden. De controle vond van 16.00 uur tot 16.45 uur plaats. In totaal twaalf bestuurders werden bekeurd.

Motorrijder onderuit

WOERDEN Op dinsdag 21 mei ging een motorrijder onderuit omdat hij plotseling moest afremmen voor een automobilist die kennelijk zonder noodzaak voor hem afremde.

Rond 19.50 uur wachtte een 42-jarige motorrijder uit Woerden op de Hollandbaan voor het rode verkeerslicht. Hij stond voorgesorteerd om linksaf de Waardsebaan op te rijden. Voor hem stond een auto voor hetzelfde verkeerslicht te wachten. Toen het verkeerslicht op groen sprong, trok de automobilist niet op. Daarom claxonneerde de motorrijder. De automobilist trok pas op toen de motorrijder nog een keer claxonneerde. Bij het wegrijden stak de automobilist zijn middelvinger op en remde vervolgens op de kruising, dit kennelijk zonder enige noodzaak. De motorrijder moest vol in zijn remmen en ging daarbij onderuit. De automobilist reed door. Niemand liep letsel op, maar de motor raakte beschadigd.

Een politieman zag de automobilist, een 27-jarige man uit Woerden, in de buurt rijden en geleidde hem terug naar de plaats van het ongeval. Meerdere getuigen bevestigden de door de motorrijder gegeven verklaring betreffende de toedracht van het ongeval. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het overige verkeer.

Automobilist onder invloed
BREUKELEN Op dinsdag 21 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 22.40 uur reden politiemensen op de rijksweg A2 Westbaan ter hoogte van Breukelen. Van de politiemeldkamer kregen zij de opdracht uit te kijken naar een automobilist die volgens meerdere meldingen van andere automobilisten dronken achter het stuur over de A2 zou rijden. Vervolgens zagen zij het voertuig rijden en controleerden de bestuurder, een 35-jarige man uit Rotterdam, bij parkeerplaats Haarrijn. De man bleek inderdaad teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,30 promille, ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.