Productschap Tuinbouw

Helft teeltbedrijven open grond moet milieuregistratie nog insturen

De helft van de tuinbouwers in de open grond moet de jaaropgave gewasbeschermingsmiddelen over 2001 nog opsturen. Afgelopen zaterdag hebben deze telers van het Productschap Tuinbouw (PT) een herinneringsbrief ontvangen.

Het productschap heeft twee maanden geleden de jaaropgaven verzonden naar bijna 21.000 teeltbedrijven in de open grond met het verzoek het ingevulde formulier vóór 1 mei 2002 terug te sturen. Tot half mei waren iets meer dan tienduizend formulieren binnen. Voor een groot aantal bedrijven in de tuinbouw is het nieuw dat ze het jaargebruik van gewasbeschermingsmiddelen aan het PT moeten melden. Hierbij gaat het om de sectoren groenten, fruit, bloemen, planten en boomkwekerij in de open grond. Bloembollenkwekers kennen het registratiesysteem al langer.

Het productschap gaat ervan uit dat de teeltbedrijven gehoor geven aan de herinnering om de jaaropgave op te sturen. Als dat niet gebeurt, bestaat de kans dat er een keer een controleur op de stoep van de betrokkene staat. Dat hebben PT en de teeltorganisaties LTO-Nederland, NFO, NBvB en KAVB onlangs afgesproken. Ook zal bij een aantal bedrijven gecontroleerd worden of de gegevens juist zijn ingevuld. Voor vragen over de jaaropgave kunnen telers bellen met nummer 070-3708634.