Ingezonden persbericht

Persbericht

Overname van OTG Software door Legato Systems definitief

Hoofddorp, mei 2002 - - Legato Systems Inc. , toonaangevend op de enterprise storage management softwaremarkt, maakt bekend dat de aangekondigde overname van OTG Software, na formele goedkeuring door de respectievelijke aandeelhouders, is afgerond. OTG Software, leverancier van oplossingen voor opslag en toegang tot gegevens en e-mailbeheer, is afkomstig uit Rockville, Maryland.

De fusieovereenkomst bepaalt dat elk aandeel uit de common stock van OTG wordt omgezet in het recht op 0,6876 van een aandeel uit Legato's common stock te ontvangen en 2,50 US dollar per aandeel in cash. Na de fusie heeft Legato ongeveer 115 miljoen uitstaande common stock aandelen. De aandeelhouders van OTG bezitten na de fusie zo'n 21% van Legato's common stock.

'Door de goedkeuring van de huidige aandeelhouders kunnen wij onze klanten nu nog sneller voorzien van de meest schaalbare en veilige beheer- en applicatieoplossingen voor het beheren van de totale informatiecyclus', stelt David B. Wright chairman, president en CEO bij Legato. 'De overname van OTG geeft ons extra software opslagbezit en intellectueel kapitaal in de vorm van content-, e-mail- en opslagbeheer. Dit hebben we nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende behoefte van onze klanten aan open, geïntegreerde oplossingen van één leverancier. De overname betekent verdere uitbreiding van onze core strategie. We voorzien klanten van een solide informatiebeveiliging en mogelijkheden voor capturing, toegang, beheer. En daarnaast bieden we mogelijkheden om een applicatieomgeving te beheren en te onderhouden en ten slotte automatische recovery op een applicatiespecifieke basis.'

Financieel adviseur van Legato was JPMorgan H&O, onderdeel van J.P. Morgan Securities. OTG kreeg financieel advies van Goldman, Sachs & Co.

Legato Systems Benelux, City House II, Antareslaan 18, 2132 JE Hoofddorp Telefoon: 023 - 5548800, fax: 023 - 5548801

Over Legato Systems
Legato Systems, Inc. (NASDAQ: LGTO) levert wereldwijd softwareoplossingen en diensten die ervoor zorgen dat bedrijfskritische informatie en applicaties binnen ondernemingen beschikbaar blijven. Met een direct salesteam en via strategische partnerships en samenwerkingsverbanden biedt Legato het voordeel van bedrijfscontinuïteit door enterprise automatisering met oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging, applicatiebeschikbaarheid en opslagbeheer. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Mountain View (Californië, Verenigde Staten). Meer informatie: www.legato.com.

Redactionele informatie: Pb1602 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661, e-mail: prinflux@cs.com