Ingezonden persbericht


Teamware Group presenteert Teamware Office 6.0

Volledige groupware-oplossing voor efficiënte samenwerking en communicatie

Maarssen, 22 mei 2002 - Teamware Group, vooraanstaand leverancier van collaboratieve software en services, maakt de beschikbaarheid bekend van een splinternieuwe versie van Teamware OfficeÔ, een volledig gamma groupware-toepassingen voor zakenmensen van vandaag. Bij het ontwerp van Teamware Office 6.0 werd extra aandacht besteed aan nieuwe security-elementen en mobiele functies, vooral wat betreft WebService.

De WebService-gebruikersinterface kreeg een nieuw, verbeterd design mee: er werd onder meer gesleuteld aan de gebruiksvriendelijkheid en er zijn meer functies beschikbaar voor zowel eindgebruikers als beheerders. Deze nieuwe look & feel werd tot stand gebracht na een uitgebreide designfase van de user interface en rekening houdend met de feedback van klanten. Het browsersysteem heeft nu op velerlei vlak de mogelijkheden inzake bedrijfsspecifieke aanpassing en configuratie van de traditionele Windows-versie overstegen.

"Bij deze Teamware Office-versie ligt het zwaartepunt volledig aan de browserzijde. Het gebruik van dit systeem via het Web brengt een snellere en meer rendabele administratie met zich mee en maakt het gebruik op afstand van deze groupware makkelijker dan ooit", aldus Hans Halsema, Development Director verantwoordelijk voor Teamware Office.

Teamware Office 6.0 biedt ook de mogelijkheid Teamware Office" en Teamware Pl@zaÒ te integreren. Dit resulteert in een op maat gemaakte interactieve browser-service met gepersonaliseerde desktop views. Teamware Pl@za is een set van gebruiksklare, modulaire internetdiensten geïntegreerd in een Java-platform dat voor interactieve websites wordt gebruikt. "Via het geïntegreerde systeem kunnen gebruikers hun informatie delen met het publiek of toegang krijgen tot intranetdiensten via het internet. Het volledige systeembeheer kan centraal vanuit één plaats geregeld worden", vervolgt Halsema.

Teamware Office heeft reeds een bewezen parcours afgelegd als één van de veiligste e-mailsystemen op de markt. Secure Mail-functies maken nu deel uit van het standaard functieset van de Teamware Office-systemen. Op die manier kunnen gebruikers hun informatie, aangevuld met Teamware Secure Mail-componenten (digitale handtekeningen, codering van informatie en bijlagen), volledig veilig uitwisselen op het bedrijfsintranet of extranet of het internet. Teamware Office ondersteunt virusdetectie op serverniveau en voorkomt de verspreiding van virussen. Het hoge beveiligingsniveau van Teamware Office is trouwens één van de redenen waarom het wereldwijd gebruikt wordt door tienduizenden overheden en organisaties.

Een andere interessante nieuwigheid is de to do -lijstfunctie van WebService. Dit persoonlijke memoblok is beschikbaar voor taken en persoonlijke bladwijzers en ondersteunt maximaal dertig items. Een andere veelgevraagde functie is de Connector voor SMS die nu e-mail en kalendersynchronisatie ter beschikking stelt aan gebruikers met de geschikte gsm.

Teamware OfficeÔ heeft alles in huis voor een efficiënte samenwerking en communicatie: veilige e-mail, documentenbeheer, discussieforums en informatieverspreiding op bedrijfsniveau, persoonlijk tijdsbeheer en reservering van gedeelde middelen. Dankzij de modulaire structuur is de gebruiker in staat die oplossing te kiezen die naadloos inspeelt op zijn behoeften en budget. Teamware Office draait in standaard omgevingen met Windows NT/2000-, Sun Solaris- en Linux-platforms. De gebruiksvriendelijke applicaties zijn eenvoudig te gebruiken en alle modules zijn logisch gegroepeerd. Men heeft de keuze uit negen standaard talen en Teamware partners hebben ook bijkomende gelokaliseerde talen voorhanden. De design van de WebService-interface kan op maat worden aangepast om aan gevarieerde klantenvereisten te kunnen voldoen.

Teamware Group is een toonaangevend leverancier van software en diensten die ontworpen zijn voor de implementatie van interactieve intranet-, extranet- en internetoplossingen. Teamware heeft 20 jaar ervaring in de ontwikkeling van producten en technologieën en legt zich momenteel toe op weboplossingen. Het bedrijf heeft kantoren in Europa en de VS en beschikt eveneens over een wereldwijd partnernetwerk. De belangrijkste eigenaars van Teamware zijn 3i en Fujitsu. Voor meer informatie over Teamware, bezoek www.teamware.com.