Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 22-05-2002 Mediaberichten 22 mei (12.00 uur)

VENLO Aanhouding verdachten van meerdere inbraken

VENLO Met de aanhouding van twee Venlonaren, 29 en 31 jaar oud heeft de politie meerdere inbraken in Venlo opgelost. De twee mannen bekenden een dertigtal inbraken in niet afgesloten schuurtjes en bergingen bij woningen. De totale buit bedroeg enkele tienduizenden euros.

In de nacht van tien mei waarschuwde een bewoonster uit de St. Michaelstraat de politie nadat zij hoorde dat er mensen in haar schuurtje waren. De politie stelde een onderzoek in en kon diezelfde nacht twee mannen aanhouden die van de inbraak verdacht werden. In hun auto vervoerde het tweetal de van diefstal afkomstige spullen. Bij een onderzoek in de woning van de beide verdachten trof de politie een groot aantal goederen aan die van inbraak afkomstig zijn. Met name gereedschap, visgerei, levensmiddelen, tuinmeubeltjes en fietsen werden aangetroffen. Het tweetal bekende een dertigtal diefstallen uit schuurtjes en bergingen en gaf daarbij aan dat alle bezochte plekken niet afgesloten waren. Beide verdachten zijn in bewaring gesteld.

Bij een nacontrole door de politie bleek dat veel Venlonaren ondanks de inbraak hun schuurtjes en bergingen niet afsluiten. Vaak zijn deze ruimtes via een tuin gemakkelijk bereikbaar, tuindeuren en poortjes zijn vaak niet afgesloten. De politie adviseert dan ook om schuurtjes en bergingen af te sluiten. Hiermee wordt de kans op diefstal kleiner.

BLERICK Mishandeling op kermis

BLERICK Een 20-jarige Blerickenaar heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De jongen werd dinsdagavond rond 22.30 uur op het kermisterrein door een onbekende jongen op de grond geduwd en in zijn gezicht geslagen. Hij liep daarbij meerdere schaafwonden op. Omstanders haalden het tweetal uit elkaar. De Blerickenaar deed vervolgens aangifte bij de politie. Die is op zoek naar getuigen van het voorval. De politie in Blerick is bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

GENNEP Verkeersgewonde

GENNEP Een 18-jarige bromfietsster uit Groesbeek is dinsdagavond gewond geraakt nadat zij in aanrijding kwam met een personenauto. De vrouw is met meerdere beenbreuken naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Rond 18.00 uur wilde een 62-jarige automobiliste uit Gennep vanuit de Looiseweg de Siebengewaldsweg opdraaien. Ze verleende op dat moment geen voorrang aan de bromfietsster die van rechts kwam en over de voorrangsweg reed. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietsster is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.