Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 22 mei 2002

Ascom verstevigt positie in afzetkanaal

Ascom PBX versterkt de samenwerking met Elektroned, een samenwerkingsverband van ruim veertig zelfstandige middelgrote elektrotechnische installatiebedrijven. De samenwerking uit zich in de gezamenlijke inkoop van de veertig installatiebedrijven via Elektroned; voorheen namen de aangesloten bedrijven ieder afzonderlijk contact op met Ascom. De samenwerking past binnen de ambitie van Ascom haar afzetkanaal uit te breiden.

Twaalf aangesloten elektrotechnische installatiebedrijven, gespecialiseerd in telecommunicatie, zijn aangewezen als installateur van Ascom-oplossingen. In voorbereiding hierop krijgen zij een intensieve training van Ascom. De andere aangesloten bedrijven hebben Ascom geselecteerd als voorkeursbedrijf en kunnen kennis betrekken van de gespecialiseerde bedrijven.

Jan Mater, directeur van Elektroned: "De inkoop wordt centraal geregeld. De geselecteerde bedrijven hoeven nu dus niet meer afzonderlijk contact op te nemen met Ascom."

Sjoerd de Jong, business unit manager van Ascom: "De samenwerking met Elektroned past binnen onze ambitie de afzetmarkt te vergroten. Bovendien versterkt de centrale inkoop onze efficiency."

Over Ascom PBX
Ascom PBX is een divisie van Ascom en ontwikkelt en verkoopt al meer dan 30 jaar telecommunicatiesystemen voor het midden- en kleinbedrijf. In Europa heeft Ascom PBX ruim 150.000 Ascotel PBX
(telefooncentrale)systemen geïnstalleerd. In Nederland is Ascom PBX een bedrijfsonderdeel van Ascom Nira.

Over Ascom Nira
Ascom Nira (Utrecht), leverancier van communicatie- en beveiligingssystemen, is onderdeel van de internationale Ascom Groep. Ascom Nira biedt in Nederland werk aan ruim 280 mensen. Ascom Nira levert sinds 1947 communicatie- en beveiligingssystemen voor zowel bedrijven als instellingen in de gezondheidszorg- en extramurale zorg. Ascom Nira heeft hierin een leidende positie opgebouwd en heeft een jaaromzet van ruim EUR 37 miljoen.