Gemeente Nuth


Terug naar vorige pagina

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Raeven uit Nuth

Op donderdag 9 mei 2002 heeft waarnemend burgemeester Nuytens een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Mathieu Gerard Raeven. In Schimmert werd hij verrast tijdens het Bondsschuttersfeest.

Decorandus is sinds 1958 lid van Schuttersgezelschap St. Sebastiaan en vanaf 1964 tot heden bekleedt hij binnen deze vereniging een bestuursfunctie. Naast zijn reguliere bestuurstaken heeft hij ook de functie van fourier. Hij draagt zorg voor het vervoer van de instrumenten en de uniformen van en naar de bondsfeesten en voor andere festiviteiten. Ook verricht hij klein onderhoud aan instrumenten en reparaties aan de kleding.

De kleding van de schutters wordt na elk evenement bij hem thuis uitgehangen en gecontroleerd. Jarenlang was hij lokaalhouder van het schutterslokaal. Hij is bijna twintig jaar lang zeer actief geweest bij de jaarlijkse organisatie van de jaarlijkse tentfeesten. Deze werden eind jaren zeventig tot beginjaren tachtig binnen het kerkdorp door de drie verenigingen georganiseerd. Hij was actief bij de voorbereiding betrokken en ook tijdens de tentfeesten stak hij de handen uit de mouwen. Hij maakt de kogels voor de schietwedstrijden en verricht werkzaamheden aan de schietbomen. Decorandus vertegenwoordigt het bestuur bij bezoek aan zieke leden van de vereniging.

Dhr. Raeven is iemand met twee rechterhanden, bij vele klussen die het bestuur moest klaren was hij steeds als harde werker aanwezig. Voor zijn verdiensten voor schutterij St. Sebastiaan werd hij op 9 mei 2002 bevorderd tot generaal, de hoogste functierang binnen een schutterij. Voor al deze verdiensten werd de heer Mathieu Gerard Raeven benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.