Ingezonden persbericht


Rotterdam, 22 mei 2002

Energis introduceert entry-level hosting

Snel en gemakkelijk

Telecom- en internet dienstverlener Energis heeft een nieuwe, kostenbesparende hosting service geïntroduceerd: Energis Lite Hosting. Met Lite Hosting heeft een bedrijf aan één server genoeg om een (middel)grote website te hosten of 200 kleinere particuliere websites. De internetverbinding loopt via een interface van 10 Mb die is aangesloten op de Energis backbone.

Met 'Lite' Hosting van Energis wordt de configuratie van alle hardware en software op afstand uitgevoerd. De hardware van Energis omvat servertoegang met beheerdersautorisatie en ondersteunt FTP-, web-, e-mail- en virtuele domeinen. Daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om met behulp van een standaard browser een website te configureren terwijl deze gewoon 'in de lucht' blijft. Beheer en bewaking zijn al even eenvoudig dankzij de ingebouwde softwaretools en monitoringprogramma's; de noodzaak voor continu systeembeheer en ondersteuningsactiviteiten blijft hierdoor tot een minimum beperkt en de bedrijfskosten vallen aanzienlijk lager uit.

Eenvoudige Graphical User Interface (GUI)
Energis gebruikt voor 'Lite' Hosting de Cobalt RaQ(tm)-serverlijn van Sun. Bij deze servers zijn applicatie- en systeemfuncties geïntegreerd tot een uniforme, gebruiksvriendelijke Graphical User Interface (GUI). Als gebruikers Linux liever niet gebruiken, is dat niet nodig. Met deze waardevolle softwarelaag is het mogelijk om een installatie in 15 minuten uit te voeren, waardoor dus snel gereageerd kan worden op aanvragen van nieuwe klanten. Doordat de GUI een browserinterface heeft, hoeft de systeembeheerder zich niet te verdiepen in de onderliggende technologie en is het slechts bij uitzondering nodig om de hulp van een technicus in te roepen.

Over Energis
Energis NV levert telecom- en internetdiensten aan zakelijke gebruikers. Daartoe beschikt het bedrijf over een eigen netwerk voor breedbandige telecommunicatiediensten. Van alle Nederlandse internet service providers in Nederland maakt 60% gebruik van de diensten van Energis. Sinds november 1999 is Energis actief in Nederland. Het bedrijf is een volle dochter van Energis plc, dat in 1993 werd opgericht. Energis plc is genoteerd aan de Londense beurs. Energis investeert voortdurend in de uitbreiding van haar netwerk en innovatieve dienstverlening met als doel nieuwe zakelijke mogelijkheden voor haar klanten te creëren. Meer informatie over Energis NV is te vinden op www.energis.nl. Meer informatie over de Energis Group vindt u op www.energis.com.

###

perscontact:
Alfred den Besten
Strategy & Operational Marketing
Energis
telefoon: 0653 - 574493
mailto:abesten@energis.nl