Gemeente Amerongen


Gemeente Amerongen

Officiele bekendmakingen

Aangevraagde bouwvergunningen (artikel 41) * Zandvoort 22 verbouw/uitbreiding garage * Lekdijk 23 bouwen berging/werkplaats * De Cliftwijck 8 uitbreiding berging vernieuwen kozijnen

Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit, dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen in het gemeentehuis bij Bouw- en Woningtoezicht (tel 469653).

Verleende bouwvergunningen Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning c.q. melding verleend voor: * Kersweg 28a te Amerongen, voor het verlagen van de begane grondvloer en het inpandig wijzigen van de indeling, verzenddatum 22 april 2002

Kersweg 28a te Amerongen, voor het vergroten van het verlaagde deel aan de veldzijde van de schuur en het herschikken van de dakramen (welke op een reeds verleende vergunning waren ingevuld), verzenddatum 16 mei 2002

Weigering bouwvergunning Burgemeester en wethouders maken bekend dat bouwvergunning is geweigerd voor het uitbreiden van een woning op het perceel De Del 7 te Amerongen.

Als u meent dat u door de verleende vrijstellingen en/of bouwvergunningen rechtstreeks in uw belang wordt getroffen, kunt u binnen zes weken na de dag waarop het besluit op de voorgeschreven wijze is bekendgemaakt (zie verzenddatum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Amerongen. Het instellen van bezwaar schorst de werking van de vergunning niet. Daarvoor kunt u - als tegen een besluit bezwaar is gemaakt - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de President van de Rechtbank Utrecht, Postbus 13023 LA Utrecht.

Sloopvergunning Burgemeester en wethouders hebben een sloopvergunning verleend voor: Dwarsweg 45 te Overberg, voor het verwijderen van asbesthoudende platen van de tuinschuur, garage en van de technische dienst ruimte, verzenddatum 16 mei 2002.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken hiertegen binnen zes weken na verzenddatum een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Amerongen.

Aanvraag monumentenvergunning Voor het wijzigen van een woning aan de Burg. Jhr. H. van den Boschstraat 105 is een aanvraag ingediend voor een monumentenvergunning. De verbouwing betreft de plaatsing van dakramen.

Het pand is een rijksmonument. De aanvraag ligt vanaf 27 mei 2002 gedurende veertien dagen ter inzage op het gemeentehuis, bij de sector Grondgebiedzaken, waarbij een ieder de mogelijkheid wordt geboden gedurende deze termijn zienswijzen naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders.

Wet milieubeheer Algemene wet bestuursrecht

Kennisgevingen vanwege Besluiten milieubeheer (AMvB's)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende kennisgevingen van niet vergunningplichtige bedrijven zijn ontvangen: * Industrieweg Zuid 22 te Amerongen. De kennisgeving is ingediend door W.A. Putman en betreft het van toepassing worden van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting. * Haarweg 11 te Overberg. De kennisgeving is ingediend door K. van den Brink en betreft het van toepassing worden van het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting. * Koenestraat 36 te Amerongen. De kennisgeving is ingediend door Super De Boer en betreft het wijzigen van een inrichting waarop het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer van toepassing is. * Industrieweg Noord 3 te Amerongen. De kennisgeving is ingediend door H. Buijink en betreft het oprichten van een inrichting waarop het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer van toepassing is.

Voor informatie: Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500/528/529.

Bedrijventerrein De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 13 mei 2002 besloten te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied behorende tot het bedrijventerrein van Amerongen. De gemeenteraad heeft tevens verklaard dat dit besluit in Werking treedt op 24 mei 2002. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken hiertegen binnen zes weken na verzenddatum een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Amerongen.

Vrijstelling bestemmingsplan Mevrouw H.E. van den Bosch heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor de bouw van een garage op het perceel hoek Haarweg/Eindseweg in Overberg.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om, met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Overberg 1999'. De bouwaanvraag met ruimtelijke onderbouwing ligt ingevolge artikel 19a, lid 4 WRO en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van maandag 27 mei 2002 gedurende vier weken ter inzage, met de mogelijkheid voor belanghebbenden om schriftelijk zienswijzen kenbaar te maken.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Amerongen Noord' voor het vestigen van een muntenhandel in een te bouwen kantoorpand op het perceel Prinses Irenelaan 19 te Amerongen.

Het bouwplan zal vanaf maandag 27 mei 2002 gedurende 4 weken ter inzage liggen bij de sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis van Amerongen. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Buitengebied' voor het plaatsen van een grondwatermeter nabij het Egelmeer.

Het bouwplan zal vanaf maandag 27 mei 2002 gedurende 4 weken ter inzage liggen bij de sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis van Amerongen. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.