Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 22-05-2002 Laatste mediabericht 22 mei (17.30 uur)

LIMBURG-NOORD 201 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD- De politie heeft bij verkeerscontroles in Meijel, Weert, Venlo, Roermond, Vlodrop 201 automobilisten bekeurd.

MEIJEL Op de Nederweerterdijk zijn dinsdagmorgen elf automobilisten bekeurd. De bekeuringen zijn uitgedeeld voor te hard rijden (9), niet dragen van de autogordel (1) en rijden zonder geldig rijbewijs (1).

WEERT Op De Burcht zijn dinsdagmorgen vijf automobilisten bekeurd. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (4) en te hard rijden (1). Op de Kazernelaan zijn dinsdagmiddag 135 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogste gemeten snelheid van de 1081 gecontroleerde voertuigen was 79 km per uur. Ter plaatse is maximaal 50 km/uur toegestaan. Daarnaast werd een bromfietser bekeurd omdat hij geen geel plaatje voerde, een automobilist omdat hij zonder E-rijbewijs met een aanhanger reed en een automobilist omdat hij met opgestoken mistlampen reed.

VENLO Op de Herungerweg zijn dinsdagmiddag drie automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid van de 169 gecontroleerde voertuigen bedroeg 60 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 28,00.

ROERMOND Op de Donderberg zijn dinsdag twintig automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één automobilist is bekeurd voor een verlopen APK. Op de Maastrichterweg zijn dinsdag 21 automobilisten bekeurd voor te hard rijden en één automobilist is bekeurd voor het rijden in een onverzekerde auto.

VLODROP Op de Herkenbosserweg heeft de politie dinsdagmiddag een 35-jarige automobilist uit Echt bekeurd voor niet handsfree bellen.