Océ


Océ en Autodesk tekenen exclusieve licentieovereenkomst

Samenwerking versterkt bestaande partnership in levering van automatiseringstechnologie aan commerciële reprografen

Océ, een wereldleider in digitale technologie voor documentbeheer, heeft samen met Autodesk Inc., het toonaangevende bedrijf in ontwerp en uitvoering van digitale inhoud, aangekondigd een exclusieve, wereldwijde licentieovereenkomst aan te gaan. Hiermee beogen de ondernemingen de commerciële reprografische markt te voorzien van geavanceerde beheer- en documentoplossingen van Autodesk. Deze overeenkomst versterkt de al geruime tijd bestaande partnership tussen de twee bedrijven.

In deze nieuwe overeenkomst koopt Océ de exclusieve, wereldwijde rechten op de ontwikkeling, distributie en ondersteuning van Océ Plan Center-software (op dit moment bekend onder de naam Plans & Specs) en Océ Repro Desk-software (ook wel bekend als Apprentice). De overeenkomst loopt tot mei 2003; dan zal Océ de mogelijkheid krijgen om de gelicentieerde technologie exclusief van Autodesk te kopen. De ontwikkeling en ondersteuning van de producten zullen vanaf 15 mei 2002 in beheer van Océ komen.

Michel Frequin, Océ's directeur van de strategische business unit WFPS ('groot formaat print systemen'), verklaarde: "Deze overeenkomst met Autodesk onderstreept dat Océ veel aan de commerciële printmarkt is gelegen. Wij zien het belang van software als integraal onderdeel van ons aanbod in deze strategische markt. We zullen blijven bouwen aan onze strategische allianties met toonaangevende softwarebedrijven als Autodesk. Daarbij zullen wij hardwareoplossingen maken om de gunstige winstmarges van onze klanten in deze markt te waarborgen".

"Deze overeenkomst versterkt de succesvolle langdurige samenwerking tussen Autodesk en Océ in hoogwaardige printautomatiseringsoplossingen en producten voor de wereldwijde markt van reprografen," zegt Chris Bradshaw, vice president, Autodesk Building Collaboration Services. "Samen stellen we commerciële reprografen in staat om de laatste technologie te implementeren die hen in staat stelt om hun dagelijks proces te vereenvoudigen en het contact met hun klanten te verbeteren" vult hij aan.

De reprografische oplossingen van Océ

De reprografische oplossingen van Océ zijn ontworpen om commerciële reprografen en hun klanten in de sector van de architectuur, techniek en bouw te helpen printklare documenten te beheren, de distributie van constructiedocumenten ter hand te nemen en de kwaliteit van digitaal ontworpen tekening te verbeteren. Deze producten zijn onder meer:
* Océ Plan Center (nu bekend als Plans & Specs), een digitaal planningssysteem waarmee reprografen bestanden voor hun klanten in een beveiligde omgeving kunnen bewaren en beheren. De klanten van reprografen, zoals architecten, ingenieurs en algemene bouwondernemingen, kunnen printklare technische tekeningen via Internet publiceren, bekijken en beheren.


* Océ Repro Desk (nu bekend als Apprentice), een softwaretoepassing die is ontworpen voor de verbetering van het proces van aanbieden en op afstand printen van CAD-tekeningen. Océ Repro Desk-software rekent af met de vele gebreken van het traditionele printen op groot formaat, werkt volgens het principe van WYSIWYP ('What you see is what you print'), en biedt talloze tijdbesparende voorzieningen voor reprografen en hun klanten.