Gemeente Emmen


---

Persbericht: Onthulling Kunstwerken in de Weiert, 15 mei 2002

vrijdag 24 mei 2002
Onthulling Kunstwerken in De Weiert

Van 23 tot en met 26 mei is het feest in Emmen ter gelegenheid van de officiele opening van het gerenoveerde winkelcentrum DeWeiert. Onderdeel van dit programma is de onthulling van twee kunstwerken op vrijdagmiddag 24 mei. Het ene kunstwerk (kruising Picasso-/Monetpassage) betreft een wandschildering van Henriëtte van 't Hoog, het andere kunstwerk (Dalipassage) is een glasappliqué van Maarten Ploeg.

Bij de renovatie van De Weiert is veel aandacht besteed aan ontwerp, materialen en vormgeving. Om het helemaal af te maken, heeft de gemeente Emmen twee kunstwerken laten uitvoeren. Doel van de kunstwerken was om mede bij te dragen aan een grotere herkenbaarheid van de verschillende delen van De Weiert en tevens om de kwaliteit van het openbare domein te verhogen.

De kunstenaars
Henriëtte van t Hoog heeft een monumentale muurschildering (getiteld `Partita) uitgevoerd op het zogeheten `Bioscoopplein. Deze schildering (formaat 630 x 1820 cm) heeft zij aangebracht op de daar aanwezige videowall en is geïnspireerd op de vorm van allerlei alledaagse artikelen. Maarten Ploeg heeft gekozen voor een gekleurd glasobject in de Dalipassage, waar de glazen kappen van het winkelcentrum zijn verhoogd. In het glasaplliqué (formaat 250 x 775 cm) getiteld `Olifant, Consument, Pinquinverwijst hij op een humorvolle wijze naar de functie van de omgeving: een plek tussen de beide delen van het Noorder Dierenpark. In het midden van de voorstelling staat de winkelende mens, geflankeerd door een olifant, als symbool voor de landdieren en een pinquin als symbool voor waterdieren. De kleuren zijn gebaseerd op de huisstijlen, uithangborden en etalages van de winkels in de directe omgeving.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen