Gemeente Voorburg-Leidschendam


Installatie burgemeester op internet te bekijken

Persbericht: Leidschendam-Voorburg, 22 mei 2002
---

Woensdagmiddag 22 mei wordt mr. M.A.P. van Haersma Buma geïnstalleerd als eerste burgemeester van de nieuwe gemeente Leidschendam-Voorburg. Een beperkt aantal genodigden kan de installatie bijwonen in de Oude Kerk in Voorburg. Om de installatie toch voor alle inwoners en betrokkenen toegankelijk te maken zal deze vanaf 23 mei via de website www.leidschendamvoorburg.nl te bekijken zijn.

Positie in de regio
Zowel de installatie, als de verschillende toespraken, worden als film op de gemeentelijke website gepubliceerd en kunnen worden bekeken via Windows Media Player of Real Media Player. Het programma van de middag bestaat naast de officiële installatie uit een korte lezing door prof. dr. E.J. Bomhoff, directeur van het sociaal-economisch onderzoeksinstituut Nyfer. Hij gaat in op de positie van de gemeente Leidschendam-Voorburg in de regio en de verdere ontwikkeling als regiospeler. Burgemeester M.A.P. van Haersma Buma zal vervolgens in zijn installatierede reageren op de lezing van de heer Bomhoff en ons deelgenoot maken van zijn persoonlijke en politieke visie op de invulling van het burgemeestersambt in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Website in ontwikkeling
De website www.leidschendamvoorburg.nl is volop in ontwikkeling. Onlangs is er een verbeterde versie online geworden. De lay-out is rustiger en de bezoeker kan mede dankzij de uitschuifmenu´s gemakkelijker vinden wat hij zoekt. Deze website is overigens nog altijd een tijdelijke website met verwijzingen naar de sites van de voormalige gemeenten Leidschendam en Voorburg. In de loop van het jaar zal hier verandering in komen. De website zal er dan conform de nieuwe huisstijl uit gaan zien en de informatie zal completer zijn. Ook zullen de navigatie en zoekmogelijkheden verder worden geoptimaliseerd, waarbij de producten en diensten die de gemeente levert en de bijbehorende formulieren bijzondere aandacht krijgen. Op dit moment wordt ook gekeken hoe de interactieve dienstverlening in de toekomst vorm kan krijgen.