Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 23-05-2002 10.45 uur Berichten van donderdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Tegen boom
KOEKANGE - Op de Eggeweg in Koekange botste in de nacht van woensdag op donderdag een 46 jr. automobiliste uit Meppel tegen een boom. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze geschrokken was van een overstekende ree. Ze remde. Maar omdat er split op de weg lag gleed ze door en kwam tegen een boom tot stilstand. Omdat ze gedronken deed de politie een ademanalyse. Hieruit bleek een alcoholgehalte van 0,95 promille.

Bromfietser gewond
PATERSWOLDE - Bij een aanrijding op de kruising van de Hoofdweg met de Burg. J. Tonckensweg in Paterswolde raakte woensdagmiddag een 17 jr. bromfietser uit die plaats gewond. Hij reed over de Hoofdweg. Een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 54 jr. inwoner van Paterswolde, sloeg op de kruising linksaf en liet daarbij de doorgang niet vrij voor de bromfietser. De jongen werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Overstekende fietser aangereden
EMMEN - Een 78 jr. man uit Emmen moest woensdagmiddag naar het ziekenhuis nadat hij in zijn woonplaats was aangereden door een auto. Op de kruising van de Nijkampenweg met de Haagjesweg stak hij op zijn fiets de weg over en verleende daarbij geen voorrang aan een auto bestuurd door een 44 jr. vrouw uit Emmen. De verwondingen bleken achteraf mee te vallen.

Autoinbraken
COEVORDEN - In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Coevorden zeker acht auto`s opengebroken. De auto`s stonden geparkeerd aan de Vuurdoorn, Forsythia, Goudenregen, Prunus, Brem, Rhodondendron en Berberis. De inbreker(s) had(den) het voorzien op geluidsapparatuur.

Bromfietsdieven betrapt
ASSEN - Woensdagmorgen zag een oplettende getuige in de buurt van het Stationsplein in Assen twee jongens slepen met een bromfiets. De gewaarschuwde politie vond op aanwijzing van deze getuige een weggestopte en afgesloten bromfiets. Eén van de jongens werd vrij snel in de omgeving aangehouden. De andere ontkwam maar werd donderdagmorgen in zijn woning aangehouden. Het gaat om twee jongens van 13 en 15 jr. uit Assen. De jongens worden verdacht van diefstal van de bromfiets. Het onderzoek gaat verder.

Inbraak kerk
NIJEVEEN - Woensdagmorgen werd ontdekt dat er na zondagmiddag was ingebroken in de Ned. Hervormde kerk aan het Kolderveen in Nijeveen. Een deur was geforceerd. De zendingsbakjes waren geleegd. De buit bestaat uit hooguit een paar euro.

Inbreker aangehouden
EMMEN - Een oplettende buurtbewoner ontdekte woensdagavond een inbraak in een schuur aan de Beentepol in Emmen en hield bovendien de inbreker aan. De getuige zag een man het schuurtje binnengaan en er even later met een plastic zak weer uitkomen. Hij bedacht zich niet en zette de achtervolging in. Het lukte hem de verdachte aan te houden. Met hulp van meerdere mensen hield hij de inbreker in bedwang tot de politie arriveerde. De aangehouden man, een 37 jr. inwoner van Emmen, is voor nader onderzoek ingesloten.

Auto uitgebrand
BUINERVEEN - Op de Zuiderstraat in Buinerveen brandde woensdagavond een auto uit. De bestuurder, een 44 jr. inwoner van Veendam, zag onder het rijden rook onder het dashboard vandaan komen. Hij stopte en binnen de kortste keren stond de auto in lichterlaaie. De brandweer kon alleen nog nablussen.

Controle hennepkwekerijen
HOOGEVEEN - Woensdag trof de politie in Hoogeveen op drie plaatsen hennepkwekerijtjes aan. Klachten over stank en/of eigen onderzoek waren aanleiding voor de controle.

- In een slaapkamer van een woning aan De Reiger was de kwekerij wel niet meer in bedrijf, maar werd nog wel bijna 1,5 kg gedroogde marihuana aangetroffen. De drugs en diverse materialen werden in beslag genomen. De 37 jr. bewoner wordt binnenkort gehoord.
- Op de zolder van een woning aan de K de Raadstraat werden 297 reeds geoogste planten aangetroffen. Ook hier werden planten en materialen in beslag genomen. De benodigde elektriciteit werd illegaal verkregen. De Rendo sloot de elektriciteitstoevoer af door de meter mee te nemen. De 37 jr. bewoner was niet thuis. Hij wordt binnenkort gehoord.
- In een woning aan de J van der Veenstraat werd op zolder een kwekerijtje met 340 planten aangetroffen. Ook hier werd de elektriciteit buiten de meter om verkregen. Planten en materialen werden in beslag genomen. De 37 jr. bewoonster zei van niets te weten. Ze wordt binnenkort nader gehoord. De Rendo nam ook hier de meter mee.