IEX

IEX.nl en FinanceTelevision bundelen krachten

IEX.nl, Nederlands grootste online beleggerscommunity, en FinanceTelevision, de eerste financiele televisiezender van Nederland, gaan nauw samenwerken. FinanceTelevision en IEX.nl bundelen de krachten in het informatie-aanbod naar particuliere beleggers en in de de communicatiediensten voor beursgenoteerde ondernemingen. De samenwerking zal een unieke en sterke combinatie op de Nederlandse internetmarkt vormen. De beide bedrijven blijven zelfstandig.

De samenwerking zal ertoe leiden dat de website www.financetelevision.nl wordt geïntegreerd in IEX.nl. Alle programma's van FTV worden vanaf 1 juli getoond op diverse plekken op www.iex.nl. Het commerciële aanbod van beide bedrijven zal waar mogelijk gecombineerd worden aangeboden. Dit zal vooral van toepassing zijn in de markt voor investor relations. Hier bezit FTV al een marktleiderspositie in het faciliteren en uitzenden van persconferenties en analistenbijeenkomsten. IEX.nl en FinanceTelevision zullen deze markt gezamenlijk verder ontwikkelen.

Finance Television directeur Ronald Luijendijk: 'Wij hebben bewust gekozen om met IEX.nl verder te gaan als belangrijkste uitzendplatform naar beleggers. IEX heeft niet alleen de kijkers, maar ook de juiste toonzetting en kwaliteit. FTV concentreert zich vanaf nu op het maken en uitzenden van video- en multimediale producties op het internet. Hiertoe hebben we ook contracten gesloten met de acht belangrijkste internetportals in Nederland.'

Voor IEX.nl, met ruim 100.000 leden de grootste financiële community van Nederland, is de samenwerking ook een logische stap. Met de programma's en video's van Finance Television wordt het aanbod van IEX.nl nog completer. En de samenwerking heeft in de afgelopen weken z'n succes al bewezen. 'Toen Ahold de Amerikaanse boekhoudcijfers wilde uitleggen met een ingelaste analistenbijeenkomst, hebben enkele duizenden beleggers via de door FTV geregistreerde bijeenkomst op IEX.nl meegeluisterd naar bestuursvoorzitter Cees van der Hoeven', aldus hoofdredacteur Niek den Tex van IEX.nl

De samenwerking biedt bedrijven ook nieuwe manier om in contact te komen met hun aandeelhouders. 'Geen enkele belegger, analist en fondsmanager heeft de tijd om naar alle persconferenties, jaarvergaderingen en analistenbijeenkomsten te gaan. Via FinanceTelevision op IEX.nl volgen ze nu alles van achter hun eigen pc; waar en wanneer het hun uitkomt', aldus directeur Eric Visser van IEX.nl .