Politie Amsterdam-Amstelland

Verkeerscontroles in de regio
23-5-2002. Bij een algemene verkeerscontrole op de Weteringschans heeft de politie woensdagmiddag 44 bekeuringen uitgedeeld. In 25 gevallen kregen mensen een bon voor het niet dragen van de autogordel. Daarnaast werd proces-verbaal opgemaakt voor onder andere het overtreden van de maximumsnelheid, mobiel bellen tijdens het rijden en rijden door rood licht.

Bromfietscontrole Frederiksplein
Bij een bromfietscontrole op het Frederiksplein werden gisteren 44 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Daarbij werden in totaal 45 overtredingen geconstateerd waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt. Twee brommobielen werden van hun uitlaat ontdaan omdat ze te veel geluid produceerden. Eén bestuurder werd aangehouden op verdenking van diefstal of heling van zijn brommer, omdat er met het framenummer was geknoeid.

Taxicontrole Prins Hendrikkade
Gisteren hield de politie samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Rijksdienst voor Radiocommunicatie een taxicontrole op de Prins Hendrikkade. 52 taxis werden gecontroleerd. Hierbij werden vier overtredingen van de Wet Personenvervoer geconstateerd waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt. Daarnaast werden van 25 taxis de verbindingsmiddelen gecontroleerd. Dit leverde 18 overtredingen op van de communicatiewetgeving.

Autogordelcontrole Oranjebaan (Amstelveen)
Een autogordelcontrole op de Oranjebaan heeft 32 automobilisten een bekeuring opgeleverd. Er werden 400 bestuurders gecontroleerd. Het boetebedrag per overtreding bedraagt 40 euro.


---

Auto vliegt uit de bocht
23-5-2002. Woensdagavond raakte een 48-jarige automobiliste uit Diemen gewond toen zij op de Diemerdreef ter hoogte van Tarwekamp met haar auto uit de bocht vloog. Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd en lag naast de auto op de grond. Zij werd naar een ziekenhuis vervoerd, maar mocht na behandeling weer naar huis. Er waren geen anderen bij het ongeval betrokken. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.


---

Gewond na val tweede etage
23-5-2002. Vannacht raakte een 35-jarige Amsterdammer zwaargewond na een val uit het raam van een woning op de tweede etage in de Pieter Vlamingstraat. Het slachtoffer werd met hoofdletsel in een ziekenhuis opgenomen.

Rond kwart over twee kreeg de politie de melding dat er een gewonde man op straat zou liggen. Op het trottoir van de Pieter Vlamingstraat troffen zij het hevig bloedende slachtoffer aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol en was nauwelijks aanspreekbaar. De agenten zagen het raam van een woning op twee hoog openstaan en hoorden van omwonenden dat de man daar woonde. Uit onderzoek bleek dat de deur van de woning was afgesloten en dat de sleutel aan de binnenzijde in het slot was afgebroken. Mogelijk dat de man daarom zijn woning via het raam heeft verlaten en daarbij is gevallen.

---

Autokraker aangehouden
23-5-2002. Woensdagavond zag een surveillerende agent op de Herengracht een verdacht persoon die grote belangstelling had voor geparkeerde autos. De politieman besloot hem in de gaten te houden. Plotseling zag hij dat de man het portier van een auto opende en erin ging zitten. Onmiddellijk waarschuwde hij zijn collegas, die de man op heterdaad aanhielden. Het slot van het portier van de auto bleek te zijn vernield. Al snel werd duidelijk waar het de dief om te doen was. Op de passagiersstoel lag een mobiele telefoon duidelijk in het zicht. De verdachte werd ingesloten.


---

Winkeloverval Mercuriusplein
23-5-2002. Gistermiddag kort na vijf uur werd op het Mercuriusplein een winkel overvallen. Een onbekende man kwam de winkel binnen en bestelde iets. Toen hij moest afrekenen trok hij plotseling een vuurwapen, bedreigde de aanwezige medewerkster en eiste geld. De verdachte vertrok vervolgens met een onbekend geldbedrag en is sindsdien spoorloos.


---

Twist eindigt in steekpartij
23-5-2002. Een 23-jarige man is gisteren in zijn hals gestoken door een man die hem nog geld schuldig was. Hij raakte lichtgewond. De schuldeiser kwam zijn opponent tegen op straat en eiste zijn geld op. Na een korte woordenwisseling stak de man op zijn schuldeiser in en raakte hem daarbij in de hals. Na behandeling in het ziekenhuis mocht het slachtoffer naar huis. De dader is voortvluchtig.


---

Aanrijding met dodelijke afloop
23-5-2002. Gistermiddag rond vier uur is op de Noordzeeweg een 25-jarige automobilist uit Amsterdam om het leven gekomen bij een aanrijding. De 26-jarige bestuurder van een andere auto raakte gewond.

De aanrijding vond plaats op de kruising
Noordzeeweg/Australiëhavenweg. Op dit kruispunt staan verkeerslichten. De auto, bestuurd door de 26-jarige automobilist, reed over de Noordzeeweg uit de richting van IJmuiden. Op de kruising met de Australiëhavenweg kwam hij in aanraking met de auto van de 25-jarige bestuurder. Deze werd op de kruising in de flank aangereden. De bestuurder werd uit de auto geslingerd. De man is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij is overleden. De 26-jarige automobilist is met lichte verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

---