Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

2 miljoen euro voor nieuwe mobiele data-oplossingen

Kapitaalinjectie ABN AMRO en Residex in UniXS Solutions

Amsterdam, 23 mei 2002 - UniXS Solutions, aanbieder van mobiele data-oplossingen voor ondernemingen, heeft van ABN AMRO Corporate Investments en Residex (onderdeel van Achmea) additionele financiering verworven van ruim 2 miljoen euro. De totale investering in UniXS komt daarmee op 8.5 miljoen euro. Het extra geld zal worden gebruikt voor de verdere uitbouw van de positie van UniXS in de financiële dienstverlening, gezondheidszorg en de field services-markt.

Focus op bedrijfstoepassingen
Guus Jansen, oprichter en CEO van UniXS Solutions: "UniXS heeft inmiddels een goede positie verworven in de financiële sector en de gezondheidszorg en bereidt zich voor op de field services markt. We merken dat de interesse voor mobiele datatoepassingen bij bedrijven sterk begint te groeien. Met ons platform, dat wij samen met partners als IBM hebben ontwikkeld, kunnen wij elk apparaat - of het nu een desktop, laptop, PDA, of een telefoon met SMS, WAP of i-mode is - laten communiceren via elk netwerk en bedrijfsplatform. Zo bieden wij bedrijven end-to-end oplossingen om mobiele diensten snel, eenvoudig en zonder grote investeringen toe te passen. Deze nieuwe financieringsronde stelt ons in staat om onze positie verder uit te bouwen."

Applicaties voor GPRS
De extra kapitaalinjectie zal vooral worden aangewend voor de verdere ontwikkeling en marketing van applicaties voor GPRS, de vorig jaar door telecombedrijven geïntroduceerde standaard voor mobiel dataverkeer. Voor de gezondheidszorg heeft UniXS mobiele toepassingen ontwikkeld voor de thuiszorg, huisartsen, elektronische patiëntendossiers en tele-biometrie. In het financiële sector verkoopt UniXS een product waarmee klanten hun beleggingsportfeuille niet alleen via het internet, maar ook via mobiele apparatuur kunnen beheren. Installatie- en onderhoudsbedrijven kunnen binnenkort hun monteurs uitrusten met een mobiele data-oplossing van UniXS. Het gebruik van deze mobiele 'field services' oplossing maakt de (last minute) planning voor deze ondernemingen gemakkelijker, terwijl ook het ingeven van werkorders en het registreren van uren aanzienlijk wordt vereenvoudigd.
Over UniXS Solutions N.V.
UniXS (spreek uit: Uni Access) werd opgericht in juni 2000. Het bedrijf heeft inmiddels een vooraanstaande positie verworven in de markt van mobiel internet in Nederland. UniXS is een zogeheten mobiele Application Service Provider (ASP). De onderneming beheert een computerplatform voor mobiel internet dat fungeert als schakel tussen bedrijven en mobiele telecom operators. Met behulp van de programmatuur die draait op het UniXS platform kunnen bedrijven hun medewerkers en klanten mobiel toegang geven tot informatie. Dit gebeurt onder de naam van de opdrachtgever zelf en wordt geïntegreerd met diens bestaande IT-bedrijfsinfrastructuur. Het uitwisselen en synchroniseren van informatie kan via het UniXS platform vanaf elke locatie, en met zowel mobiele apparatuur als met PC's en laptops.

Meer informatie:

UniXS Solutions N.V.
Guus Jansen (CEO)
Telefoon 020 - 6446656
Telefax 020 - 6447500
Email guus.jansen@unixs.com

Marc Jurgens (CFO)
Telefoon 020 - 6446656
Telefax 020 - 6447500
Email marc.jurgens@unixs.com

www.unixs.com