Ingezonden persbericht


Persbericht

&

Uitnodiging voor de pers

Amersfoort, 11 maart 2002

Thema: 'Houd je geloof levend'
Philip Yancey spreker tijdens congres Grace Invest op 24 en 25 mei in Dalfsen

Philip Yancey spreekt 24 en 25 mei op een tweedaags congres over het thema 'Houd je geloof levend!' Yancey is in Nederland op uitnodiging van de stichting Grace Invest. Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door de Evangelische Omroep, CV·Koers, Uitgeverij Medema en Uitgeverij Barnabas. De organisatie ligt in handen van BurghtNetwerk.

Onder het overkoepelende thema 'verlangen naar geestelijke groei' organiseerde Grace Invest reeds verschillende congressen met sprekers als Jerram Barrs, Jerry Bridges, Larry Crabb en J.I. Packer. Informatie over de meiconferentie is te vinden via www.burghtnetwerk.nl of telefonisch op te vragen bij BurghtNetwerk, tel. 0318-580720.

Philip Yancey

Philip Yancey is als algemeen redacteur verbonden aan het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Christianity Today. Mede naar aanleiding van de vele brieven die hij als reacties op zijn artikelen ontvangt, identificeert Yancey zich de laatste jaren met de worsteling van christenen om temidden van twijfels en angsten een levend geloof te behouden. Boeken als 'Teleurgesteld in God' en zijn meest recente, in het Nederlands vertaalde boek 'Op zoek naar de onzichtbare God' getuigen daarvan. Andere titels van Philip Yancey zijn 'Jezus, zoals ik Hem niet kende', 'Genade, wat een wonder' en 'De bijbel die Jezus heeft gelezen'. De boeken van Philip Yancey zijn in Nederland uitgegeven door Uitgeverij Medema en Uitgeverij Barnabas.

Thema: Houd je geloof levend!

Veel christenen verlangen naar geloof dat leeft en groeit. Maar vaak merken zij dat dit niet lukt. Veel kerken beseffen dat zijn missionair behoren te zijn. In de praktijk blijkt het moeilijk naar buiten toe aantrekkelijk christen te zijn. Er zijn heel wat oorzaken aan te wijzen: rijkdom, onvermogen, een routinematige omgang met de Bijbel, gebrek aan discipline... Uitgangspunt van Grace Invest is dat Jezus Christus zelf het antwoord is op het verlangen naar geestelijke groei en Zijn getuige te zijn. Philip Yancey is gevraagd, mede naar aanleiding van zijn boek 'Op zoek naar de onzichtbare God', het thema 'Houd je geloof levend!' in te leiden.

Grace Invest

De afgelopen jaren zijn door de stichting Grace Invest verschillende congressen georganiseerd. Dat gebeurde steeds in het kader van het overkoepelende thema 'Verlangen naar geestelijke groei'. In dat kader spraken onder meer Jerram Barrs, Jerry Bridges, Roy Clements Larry Crabb, Kathy Olsen en J.I. Packer. Om geestelijke groei te bevorderen stelt Grace Invest zich ten doel om 'spirituele theologische bronnen' in vooral de Angelsaksische wereld aan te boren.

Programma

Voorzitter van de conferentie is mevrouw Greta Rietkerk, onder meer verbonden aan l'Abri. De tweedaagse conferentie wordt gehouden op conferentiecentrum de Bron te Dalfsen. De start is op vrijdag 24 mei om 10.00 uur; de conferentie eindigt op zaterdag 25 mei omstreeks 16.30 uur. Naast een viertal lezingen van Philp Yancey is er ruimte voor het stellen van vragen, en zullen er gespreksgroepen worden gehouden. Voor de vrijdagavond is praiseband 'Vuur' uitgenodigd. De toespraken worden vanuit het Engels naar het Nederlands vertaald. Deze vertaling is desgewenst te volgen via hoofdtelefoons.

Informatie en inschrijvingen

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met BurghtNetwerk (tel. 0318-580720) of via www.burghtnetwerk.nl (inschrijven kan online). Een informatiefolder en een inschrijfformulier zijn is te verkrijgen via BurghtNetwerk.

Noot voor de redactie -