Gemeente Roermond

Roermond, 19 februari 2002

Dit jaar ook attracties op terrein tussen passage en designer outlet

Kermislint in Roermondse binnenstad uitgebreid

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag ingestemd met de opzet voor de kermis in 2002. Ook dit jaar zal de Roermondse zomerkermis op verschillende pleinen in de binnenstad worden gehouden. Als een lint met attracties zal de kermis van 24 tot en met 30 mei van plein naar plein slingeren. Deze opzet werd in 2001 bij wijze van proef ingevoerd en was wat betreft bezoekersaantallen en gezelligheid een groot succes. Dit succes heeft er voor gezorgd dat diverse exploitanten van spectaculaire attracties zich dit jaar ingeschreven hebben. Van de 225 inschrijvingen voor een standplaats, kunnen 67 attracties een plek krijgen op de Roermondse kermis. "Roermond is weer terug op de kaart als kermisstad. Naar verwachting zullen zo'n 100.000 bezoekers de kermis bezoeken", laat verantwoordelijk wethouder Jos van Rey weten. Omdat op 30 mei, vanwege de Duitse Sacramentsdag, veel Duitse (koop)toeristen verwacht worden in Roermond, is de kermis met een dag verlengd.

Naast attracties op diverse pleinen komen er dit jaar ook attracties op het terrein tussen het Designer Outlet Roermond en de Stedelijke passage te staan. Zo komen hier onder meer een reuzenrad, een hypermoderne kettingcarrousel, een familieachtbaan, een Ghosttrain (spookhuis) en een autoscooter te staan. Op deze manier worden bezoekers van het Designer Outlet uitgenodigd de zomerkermis in de binnenstad te bezoeken.

Grote publiekstrekkers
Door de verdeling van attracties zal elk plein een eigen sfeer met zich meebrengen. Het Munsterplein wordt net zoals vorig jaar het 'kinderplein' met tien kinderattracties. Op de Markt, het Kloosterwandplein en Stationsplein komen de spectaculaire publiekstrekkers. De Roermondse kermismeesters hebben onder andere de Katapult, Eurocoaster- een achtbaan van 42 meter -, Booster, Tango en de supersnelle Discovery kunnen contracteren. Dit zijn attracties waarvan er maar één of enkele in ons land bestaan.

Naast de spectaculaire attracties is er natuurlijk volop ander vermaak. Bij het toekennen van de standplaatsen, heeft de gemeente Roermond criteria gehanteerd als de aard van de attractie in relatie met de plek en het hoogste bod op een plek. De opzet van de Roermondse kermis zal net zoals vorig jaar besproken worden met de Cityvereniging, de wijkraad Binnenstad en de kermisbonden.

Wijkkermissen
Voor de kermissen in de wijken zijn de contracten ook rond. In Maasniel zullen negen attracties komen te staan, in Herten tien en op de wijkkermis in Leeuwen/Asenray zes stuks. Wethouder Jos van Rey is verheugd met de initiatieven van diverse ondernemingsverenigingen in de wijken om tijdens de kermissen allerlei activiteiten te ontplooien. "Op deze wijze maken we onze naam als kermisstad zeker waar."