Ingezonden persbericht

Speeltuin Stadspolders in nood tijdens vakantie

Speeltuin Stadspolders is dringend op zoek naar tijdelijke medewerkers, die in de komende zomervakantie een handje willen helpen.
Afgelopen zomer heeft de speeltuin de poort twee weken moeten sluiten bij gebrek aan vrijwilligers. Het bestuur wil dat nu voorkomen: ,,Maar het tekort aan mensen is nog steeds even groot.''
Om de nood te lenigen, hoopt de speeltuin dat ouders, grootouders en andere buurtbewoners tijdens een gedeelte van de grote vakantie één of twee keer in de week een middag te helpen met toezicht, barverkoop en opruimen. Wie telkens maar een halve middag kan, is ook welkom. ,,Mensen zijn na de vakantie natuurlijk welkom als ze vrijwilliger willen blijven, maar als ze dat niet willen, even goede vrienden. Dan zijn we gewoon heel erg blij met de hulp die ze gegeven hebben'', aldus het bestuur. Net als andere vrijwilligers mogen ook de vakantiekrachten hun kinderen gratis meenemen. Bovendien mogen ze voor elk eigen kind een vriendje of vriendinnetje als introducee meenemen.
Het werk is niet zwaar: ,,Het is vooral gezellig. Het is leuk om te zien hoe de kinderen zich vermaken en om dat met elkaar mogelijk te maken.''

Wie meer wil weten, kan tijdens openingstijden binnenlopen in de speeltuin aan de Meranti 50 in Dordrecht of bellen met de speeltuin via telefoonnummer 078-6160599. Veel informatie staat ook op de website: www.speeltuin.dordt.nl.