Vakopleiding Transport en Logistiek


28 MAART 2002

Vakopleiding Transport en Logistiek selecteert tien chauffeurs voor deelname aan 'Open Nordic Championship'

Op zaterdag 9 maart hebben op het terrein van de Vakopleiding vijfentwintig jongeren gestreden om deel te nemen aan 'The Open Nordic Championship in Transport Techniques 2002'. Dit internationale kampioenschap transportvaardigheden vindt plaats op 24, 25 en 26 mei in Finland.
Transportbedrijven uit heel Nederland hebben vijfentwintig jonge chauffeurs voorgedragen om deel te nemen aan de selectieronde voor het Nordic 2002. De deelnemers, veelal oud-leerlingen uit het beroepsgoederenvervoer- of havensegment van de Vakopleiding en Studiefondskandidaten, hebben op diverse fronten gestreden. In Alphen aan den Rijn werden deelnemers onder andere getoetst op het manoeuvreren met de vrachtauto en heftruck, zuinig rijden en verantwoord optreden bij ongevallen. Uiteindelijk zijn tien chauffeurs geselecteerd en zij worden namens Nederland afgevaardigd om deel te nemen aan dit evenement. Onder leiding van instructeurs en docenten van de Vakopleiding gaan zij trainen om in Finland 'hoge ogen te gooien' in een sterk deelnemersveld.

Open Nordic Championship
Twee jaar geleden namen alleen de Scandinavische landen aan dit jaarlijkse evenement deel. Vorig jaar kwamen daar Frankrijk, België en Nederland bij. In 2003 gaat de Vakopleiding de kampioenschappen zelf in Nederland organiseren. De wedstrijd wordt dit jaar gehouden in Finland en bestaat uit tien disciplines. Elk onderdeel wordt beoordeeld door drie deskundige juryleden. Het is een individuele strijd op de onderdelen, maar uiteindelijk telt het ploegenresultaat.

Verhoging instroom
Vakopleiding Transport en Logistiek is hét gespecialiseerde opleidingsinstituut voor de sector transport en logistiek. De Vakopleiding leidt nieuwe medewerkers op en zorgt voor her-, bij- en nascholing van medewerkers die al in de sector werken. Jaarlijks leidt de Vakopleiding meer dan 26.000 cursisten op en worden ruim 4.000 leerlingen gedetacheerd bij bedrijven. Nordic is één van de initiatieven om de instroom in de sector te verhogen. En dat is hard nodig, omdat er een grote behoefte is aan nieuwe chauffeurs. Voor meer informatie over opleidingen en cursussen bel 0900 1442 (¤ 0,10 p/m) of kijk op www.vtenl.nl.

Alphen a/d Rijn, 28-03-02