Ingezonden persbericht

Jan Moddejongen wil kinderen liefde geven die hij niet kreeg

Etappe 38 KRO De Wandeling met vrijwilliger Match Rotterdam

HILVERSUM, 20020522 -- "Ik merk dat ik het leuk vind om weer even kind te zijn. Zo kan ik de kinderen die ik begeleid dat geven wat ik zelf gemist heb." Jan Moddejongen (32) is vrijwilliger bij Match, een stichting die vrijwilligers koppelt aan kinderen en jongeren, die om uiteenlopende redenen extra aandacht en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Moddejongen groeide op in kindertehuizen, had een moeder die geen liefde kon geven en heeft nauwelijks contact met zijn vader.

In KRO De Wandeling vertelt Jan Moddejongen over zijn eigen achtergrond en hoe hij vanuit die ervaring voor Match werkt. "Ik ben gewoon een vriendje van de jongeren. Het gaat erom dat ze dingen doen omdat ze die zélf leuk vinden, niet omdat een ander dat leuk vindt. Ik wil ze dat geven wat ik zelf vroeger gemist heb: liefde." Zijn lagere schooltijd brengt Jan Moddejongen door op een dagcentrum, daarna woont hij in een kindertehuis en een internaat. Inmiddels heeft hij zijn leven redelijk op orde en is hij actief in de begeleiding van jongeren voor Match. De vrijwilligers ondernemen met hun 'maatjes' allerlei dingen zoals winkelen, sporten, koken, huiswerk maken en praten. "Toen ik er voor het eerst kwam, voelde ik dat dit het was. Het had er moeten zijn toen ik nog jong was..."

KRO De Wandeling volgt het Pelgrimspad naar Maastricht. Onderweg ontmoet Lucette Verboven mensen met een herkenbaar en inspirerend verhaal, waarin levenservaring, relaties en spiritualiteit centraal staan.

KRO De Wandeling, vrijdag 24 mei 16.30 uur (HH. op zondag 26 mei 09.30 uur)
Nederland 1



Ingezonden persbericht