Versatel Telecom International NV

PERSBERICHT

Versatel en Deutsche Telekom tekenen interconnectie overeenkomst en verbinden netwerken in Amsterdam
Amsterdam - 24 mei 2002 - Versatel Nederland B.V., de in Amsterdam gevestigde dochter van Versatel Telecom International N.V., heeft vandaag bekendgemaakt dat het een interconnectie overeenkomst heeft gesloten met Deutsche Telekom AG, Bonn, Duitsland. Deze overeenkomst stelt beide bedrijven in staat om international dataverkeer snel en kostefficiënt af te handelen. Door deze overeenkomst kan Versatel telefoonverkeer versturen via de internationale netwerken van Deutsche Telekom's Telekom Global Net (TGN), welke wereldwijd worden bestuurd door T-Systems' IT en telecommunicatiediensten divisie. Anderzijds verkrijgt Deutsche Telekom toegang tot Versatel's netwerk voor afhandeling van gesprekken in de Benelux en naar andere bestemmingen binnen het internationale netwerk van Versatel.
Raj Raithatha, Chief Executive Officer van Versatel verklaarde: "Voor zowel Versatel als Deutsche Telekom is de kwaliteit van onze netwerken van het grootste belang om kwalitatief hoogwaardige diensten aan onze klanten te kunnen leveren. In Deutsche Telekom hebben we een betrouwbare partner gevonden voor onze internationale spraakdiensten terwijl de kosten per gerouteerd gesprek zullen afnemen."
Deutsche Telekom en Versatel hebben hun netwerken aan elkaar gekoppeld op de zogenaamde Point-of-Presence van Deutsche Telekom in Amsterdam, zodat de technische voorwaarden van deze commerciële overeenkomst zijn ingevuld. In mei 2001 tekenden Versatel en Deutsche Telekom al een raamovereenkomst voor de levering van transmissiecapaciteit diensten in de Benelux.
-EINDE-Over
T-Systems
T-Systems, een divisie van Deutsche Telekom Group, is Europa's op een na grootste geïntegreerde systeemleverancier. Door gecombineerde expertise op het gebied van IT en telecommunicatie bezit het de benodigde instrumenten om e-business en convergentie oplossingen te creëren zoals 'application service providing' (ASP), 'customer relationship management' (CRM) and elektronische marktplaatsen. Op dit moment heeft T-Systems circa 42.000 medewerkers in meer dan 20 landen. Het bedrijf is gevestigd in Frankfurt, Duitsland. Meer informatie over het bedrijf en haar diensten kan worden gevonden op de website http://www.t-systems.com. Versatel Nederland B.V. is onderdeel van Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA & Nasdaq: VRSAD). Versatel, opgericht in 1995 en met het hoofdkantoor in Amsterdam, is een concurrerende telecommunicatie operator en een toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in onze thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 79.000 zakelijke klanten en 1.267 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en Internet diensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA) als aan de Nasdaq National Market (VRSAD). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.nl..(Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn 'toekomstgericht' binnen de context van de 'Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van Versatel Telecom International N.V., en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, waaronder technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden.)