Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 22 mei 2002

Tijdens de collegevergadering van 22 mei heeft het college onder andere de volgende besluiten zijn genomen:

Voorjaarsnota
Bij de behandeling van de (concept)Voorjaarsnota stond de technische actualisatie van de financiële positie van de gemeente centraal. Het ging daarbij niet om nieuw beleid, maar om het verdisconteren van onvermijdelijke uitgaven. Eerder was al besloten om in afwijking van de gebruikelijke gang van zaken rond de Voorjaarsnota de beleidsprioriteiten pas na de zomervakantie vast te stellen in samenhang met het opstellen van de begroting 2003. Deze afwijking van het stramien houdt verband met de collegewisseling.

Brief Stichting Collectieve Beveiliging Hoofdweggebied. Uitvoering Motie 226.890,00
Het college heeft besloten de Stichting Collectieve Beveiliging Hoofdweggebied een eenmalige bijdrage te geven ad. 27.234,00 voor het verbeteren en uitbreiden van de beveiliging rond het Hoofdweggebied en Capelle-Office-Park. Bij de behandeling van de Voorjaarsnota 2001 is een motie aangenomen om 226.890,00 eenmalig aan veiligheid te besteden. De aanvraag om de bijdrage past binnen deze motie.

Ondertekening samenwerkingsprotocol Sluitende Aanpak Risico Jongeren
Het college heeft ingestemd met het Samenwerkingsprotocol. Dit komt voort uit het plan van aanpak Jeugd en veiligheid, vastgesteld in april 2001. Een van de aandachtspunten in dit plan is te komen tot een samenwerking tussen alle betrokken instanties om risicojeugd voor (verder) afglijden te behoeden. In het samenwerkingsprotocol Sluitende Aanpak Risico Jongeren wordt de inzet van alle partijen vastgelegd. Burgemeester J.J. van Doorne is gemachtigd het Samenwerkingsprotocol te ondertekenen.