Ministerie van Financiën

Persbericht
PERS-2002-120
Den Haag, 03 mei 2002

FIOD-ECD onderschept 500 kg hasj

Woensdag 24 april jl. hebben rechercheurs van de FIOD-ECD Amsterdam bij een doorzoeking van een loods in het Noord-Hollandse Westwoud bijna 500 kilo hasj onderschept. De hashish zaten op listige wijze verstopt in 230 kisten met religieuze schilderijen afkomstig uit Marokko. Tevens hebben er doorzoekingen plaatsgevonden in Heerhugowaard, Westwoud en Hoorn waarbij administratie in beslag is genomen en vijf personen zijn aangehouden. Twee van hen, beide afkomstig uit Hoorn, zijn gisteren aan de raadkamer van de rechtbank in Alkmaar voorgeleid en in voorlopige hechtenis gesteld.

De FIOD-ECD Amsterdam is de drugs op het spoor gekomen door informatie van de Rotterdamse Douane. Daarop is de FIOD-ECD een onderzoek gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie in Alkmaar wat geresulteerd heeft in de actie op 24 april jl.. Het onderzoek loopt nog steeds en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De hashish hebben een straatwaarde van ongeveer 1,5 miljoen euro. Tijdens de doorzoekingen heeft een oplettende politieman ook nog een als gestolen geregistreerd staande auto ontdekt.