Gemeente Zoetermeer

Jong Rokkeveen: praat mee over de wijk

Jongeren uit Rokkeveen kunnen op vrijdagavond 24 mei tussen 20.00 en 21.00 uur hun mening te geven over hun wijk. De bijeenkomst vindt plaats in jongerencentrum De Spott aan de Prismalaan bij de Veur. Het blijft niet alleen bij praten. Er is ook 500 euro beschikbaar voor een plan dat jongeren ter plekke kunnen bedenken. Na afloop is er een disco.

De jongeren kunnen meepraten over onderwerpen als wonen in Rokkeveen, activiteiten in de wijk en jongerengroepen in Rokkeveen. Ook wordt nagedacht over oplossingen voor problemen die jongeren in de wijk ervaren. Oplossingen en ideeën kunnen direct vertaald worden in een actie. De jongeren die zich gaan inzetten voor een gezamenlijk bedacht plan, is 500 euro beschikbaar. Na afloop is er voor alle aanwezigen een disco.

Deze bijeenkomst voor jongeren wordt gehouden als voorbereiding op het wijkactieplan. De overige bewoners van Rokkeveen konden al eerder hun menig te geven over leerbaarheid en veiligheid. Meer aandacht voor wijkbeheer is een van de uitgangspunten in het gemeentelijk basisprogramma. Eens in de vier jaar wordt voor iedere wijk in overleg met de bewoners en instellingen een wijkactieplan opgesteld. De bijeenkomst voor jongeren is een initiatief van het wijkteam Rokkeveen en wordt georganiseerd door Bovos en de gemeente Zoetermeer.

Laatste wijziging: 22-05-2002