Gemeente Zoetermeer

Jaarvergadering en congres VZHG in Zoetermeer

Vrijdag 24 mei a.s. is Zoetermeer gastheer voor de jaarvergadering en het congres van de Vereniging van Zuidhollandse Gemeenten (VZHG). Thema van het congres is 'Vervagende grenzen'. De bijeenkomst vindt plaats in Congrescentrum Dekker te Zoetermeer.

Het programma start om 9.00 uur met een welkomstwoord van de voorzitter van de VZHG, de heer mr. T. Elzenga en de burgemeester van Zoetermeer, de heer dr. L. van Leeuwen. De heer Elzenga en de Commissaris van de Koningin, de heer J. Franssen zullen een toespraak houden. Na de pauze volgt het congres. De probleemstellingen die aan de orde komen, zijn:
In hoeverre zijn de huidige bestuurlijke grenzen toereikend om maximaal rendement te halen uit de potenties die aanwezig zijn in Zuid-Holland.
In hoeverre is het geoorloofd dat reguliere bestuursorganen geconfronteerd worden met uitspraken en afspraken van andere overlegstructuren, buiten de democratische legitimatie om, die niet meer terug te draaien zijn.

Sprekers zijn de heer D.C. Dekker, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland, de heer prof. Ir. D.J. Frieling, agent Vereniging Deltametropool en de heer dr. L. van Leeuwen, burgemeester gemeente Zoetermeer. Onder leiding van de gemeentesecretaris van Zoetermeer, de heer mr. C.M. de Graaf wordt aansluitend gediscussieerd over het thema. Het congres is rond 12.30 uur afgelopen. Daarna volgt een informeel programma met excursies in de stad.

Genodigden voor dit jaarlijks terugkerend evenement zijn burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen (met partner) van gemeenten in Zuid-Holland en secretarissen van samenwerkingsverbanden in de regio Zuid-Holland. Alle Zuidhollandse gemeenten (92) zijn lid van het VZHG. Het gastheerschap rouleert per jaar.

Laatste wijziging: 22-05-2002